Borzasztóan ijesztő lesz a Bíborhegy

Guillermo del Toro legújabb filmjéért, a Bíborhegyért (Crimson Peak), mint azt korábban már megírtuk, Stephen King is odáig volt a vetítés után. Az író szerint a film egyszerre gyönyörű és borzasztóan ijesztő. Jöjjön most néhány érdekesség az októberben mozikba kerülő horrorfilmről!
A megaprojektek (Tűzgyűrű, munkálatok A hobbit-filmeken…) után Guillermo del Toro rendező szeretett volna újra egy kisebb léptékű, intimebb filmet rendezni, és egy gótikus, kísértetházas sztori ehhez ideális alapanyagnak tűnt. Ugyan a forgatókönyvön évekig dolgozott, és állítólag legalább tizenkét verzió készült bele, és néhány jelenetet még forgatás közben is megváltoztatott, maga a 68 napos forgatás kifejezetten flottul ment, a gondokkal inkább előtte kellett megküzdeni.
 
Del Toro eredetileg Benedict Cumberbatch-et és Emma Stone-t nézte ki a főszerepekre, de utóbbi sajnos nem ért rá, előbbivel pedig valamilyen kreatív nézeteltérése támadt, így kénytelen volt őket a Tom Hiddleston/Mia Wasikowska párosra cserélni. Mivel Hiddleston jó barátja Cumberbatchnek, a szerződés aláírása előtt felhívta a havert, hogy nem lesz-e sértődés, ha elvállalja helyette a melót, és szerencsére továbbra is bratyik maradtak.  
 

 
A rendező elképesztő hangsúlyt helyezett a helyszínként szolgáló házra, ami maga is külön karakterként funkcionál. Az egészet megépítették egy stúdióban, és minden résztvevő azt állítja, hogy ennyire pazar díszletben még sosem volt alkalma dolgozni. Del Toro a látványvilágban egyébként Mario Bava Technicoloros színvilágát szeretné megidézni.  
 

 
Hazai premier: 2015. október 15.
 
 
2015.07.22
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
22:40
Halloween 2.
amerikai horror, 2009
22:45
22:50
Éjszakai játék
amerikai vígjáték, 2018
23:00
Hazugok és tolvajok
amerikai krimi, 2019
23:00
Pandorum
amerikai-német sci-fi, 2009
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.