Borzasztóan ijesztő lesz a Bíborhegy

Guillermo del Toro legújabb filmjéért, a Bíborhegyért (Crimson Peak), mint azt korábban már megírtuk, Stephen King is odáig volt a vetítés után. Az író szerint a film egyszerre gyönyörű és borzasztóan ijesztő. Jöjjön most néhány érdekesség az októberben mozikba kerülő horrorfilmről!
A megaprojektek (Tűzgyűrű, munkálatok A hobbit-filmeken…) után Guillermo del Toro rendező szeretett volna újra egy kisebb léptékű, intimebb filmet rendezni, és egy gótikus, kísértetházas sztori ehhez ideális alapanyagnak tűnt. Ugyan a forgatókönyvön évekig dolgozott, és állítólag legalább tizenkét verzió készült bele, és néhány jelenetet még forgatás közben is megváltoztatott, maga a 68 napos forgatás kifejezetten flottul ment, a gondokkal inkább előtte kellett megküzdeni.
 
Del Toro eredetileg Benedict Cumberbatch-et és Emma Stone-t nézte ki a főszerepekre, de utóbbi sajnos nem ért rá, előbbivel pedig valamilyen kreatív nézeteltérése támadt, így kénytelen volt őket a Tom Hiddleston/Mia Wasikowska párosra cserélni. Mivel Hiddleston jó barátja Cumberbatchnek, a szerződés aláírása előtt felhívta a havert, hogy nem lesz-e sértődés, ha elvállalja helyette a melót, és szerencsére továbbra is bratyik maradtak.  
 

 
A rendező elképesztő hangsúlyt helyezett a helyszínként szolgáló házra, ami maga is külön karakterként funkcionál. Az egészet megépítették egy stúdióban, és minden résztvevő azt állítja, hogy ennyire pazar díszletben még sosem volt alkalma dolgozni. Del Toro a látványvilágban egyébként Mario Bava Technicoloros színvilágát szeretné megidézni.  
 

 
Hazai premier: 2015. október 15.
 
 
2015.07.22
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.