Kedvenc helyek

Jedi Mind Tricks: The Thief And The Fallen

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (1)
[ hiphop / rap ] Érthetetlen dolog, hogy a Jedi Mind Tricksből miért nem lett House Of Pain-, vagy Wu-Tang Clan-népszerűségű rapcsapat, miközben szinte kivétel nélkül minőségi lemezeket tettek le az asztalra. Az egyetlen ésszerű magyarázat a kiadói bénázás lehet.
De az is előfordulhat, hogy Vinnie Pazék szimplán kitűnően érzik magukat az underground státuszban,és eszük ágában nincs kitörni onnan. Elvégre hogy is festene a mainstream előadók között egy olyan alakulat, melynek frontembere rezzenéstelen pókerarccal értekezik a klónozott Obama elnökről vagy George W. Bushról, mint Aleister Crowley eltitkolt unokájáról? No, de – ahogy azt pl. Jello Biafra példája is igazolja – attól, hogy a komolynak szánt mondanivaló humorfaktora olykor magasabb a kelleténél, a zenei tartalom még lehet hibátlan.

Mert, hogy 2015-ben ilyennek kell lennie egy letisztult, old school hiphoplemeznek, mely annyira trendi, mint egy alsódabasi nagymama alpakka étkészlete. A csapat ezúttal is borzasztóan feszes, mégis fogós alapokat rakott össze, halld a Merchant Of Wart, a Thea Alanával megerősített In the Coldness of a Dreamet vagy a No Jesus, No Death-t! Utóbbiban a két rapper Vinnie Paz és  Stoupethe Enemy of Mankind az átlagosnál is arcba mászóbban, húzósabban szövegel, feledtetve ezáltal az egykori Jedi Mind Tricks-alapember, Jus Allah hiányát. A gitárral kísért Deathless Light pedig olyannyira horzsol, hogy még a kultikus Judgement Nightfilmzenealbumra is felfért volna.

A 15 track elsőre kissé soknak tűnhet, ám a szerzemények között akadnak rövid, instrumentális átvezetők is, melyek a hasonló próbálkozások többségével ellentétben valódi funkcióval bírnak. Stoupe mellesleg hét év után a produceri teendőket is újfent magára vállalta, az album pedig kifogástalanul dörren meg. Aki a legutóbbi Snoop Dogg-lemez hatására a fülén át kezdett volna köhögni, nyugodtan kúrálja magát a The Thief And The Fallennel!


kirsch
2015.07.21
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.