Lehet nézni, mint Rozi, a moziban!

Összehoztunk egy balatoni (kert)mozi körképet
Nyáron, ha már a nap teljesen kiszívott a strandon, és már a fagyiból is eleged van, akkor talán nincs is jobb program, mint beülni hűsölni egy balatonparti kertmoziba és lazulni kicsit. Hála az égnek, a moziműsor tele van izgalmasabbnál izgalmasabb filmekkel, a magyar tenger partja pedig szuper szabadtéri mozikkal. Csak győzzünk választani! A szúnyogok kíméljenek!
Akali 
 
A Balaton-parti kis település moziját retroimádóknak ajánljuk legfőképpen, hiszen annak ellenére, hogy a moziműsor, és a filmválaszték nagyon is mai, a helyi Művelődési Ház kertjében kialakított mozi, piros műanyagszékecskéivel igenis nagyon nosztalgikus, és nagyon balatoni. Mi legalábbis első látásra beleszerettünk. A jegyár pedig csupán ezer forint, ami a budapesti moziárakhoz képest igencsak csodás. 
 
Balatonakali, Petőfi Sándor utca 2. 
 
Balatonüred 
 
A balatonfüredi mozi a listánk egyetlen kakukktojása. Ez a vetítőterem ugyanis nem a magyar tenger partján, a szabadban található, hanem a füredi Szabadidőközpontban, zárt téren. Ezzel pedig minden bizonnyal igazi különlegességnek számít a Balaton környékén, ahol igen ritka dolog az, hogy a közelben nyaraló a kertmozin kívül mást is találjon, nemhogy még 3D-ben is nézhessen filmet! Itt azonban külföldi és magyar turistáknak is minden álma teljesülhet: a vásznon a 2015-ös nyár legtrendibb filmjei pörögnek. 
 
Balatonfüred, Horváth Mihály utca, Szabadidő Központ 
 
Csopak 
 
Sokunk régi álma az autósmozizás. A jó hírünk pedig az, hogy Csopakon még ez is kipróbálható. A hangulatos pirosszékes helyi kertmoziban ezenkívül a nyár végéig majdnem minden nap vetítenek egy-egy izgalmas filmet. S amíg a mozi kinézete igazán a régi balatoni nyarakat idézi, a műsorból kicsik és nagyok is megtalálhatják az aktuális kedvenceiket. Ráadásul külön érdekesség, hogy a helyi vetítőgép majdnemhogy muzeális darabnak számít! A jegy pedig itt is csupán egy ezresbe kerül. 
 
Csopak, Forrás utca 5.
További információ 
 
Fövenyes 
 
Ha igazán mesebeli hangulatú moziélményre vágyunk, akkor érdemes felkeresni a fövenyesi kertmozicskát is. Az északi parton található parányi nyaralófalu szabadtéri mozija ugyanis tele van színekkel és varázslattal: a csupa színes székből kirakott sorokat ugyanis napraforgókert keretezi, a felragasztott filmplakátok alatt pedig egy eredeti hippibusz és home-made popcorn segít a nosztalgiautazásban. A moziműsor viszont itt sem régimódi, akármennyire is vágyna a közönség néha egy kis retró mozizásra is. 
 
Balatonudvari-Fövenyes, Gesztenye sor 5. 
További információ
 
Révfülöp 
 
A kedvenc balatonparti mozink a révfülöpi strandmozi lett, hiszen itt nemcsak a csillagos égben, hanem a vászon mellett látszó balatoni panorámában is gyönyörködhetünk. Ez a mozi ugyanis nem a szó szoros értelemben vett kertmozi, hiszen a mozizók konkrétan a strandon, a partól alig pár méterre izgulhatják végig a filmeket. A nyári időszakban itt is naponta vannak vetítések, a legmenőbb mai filmekből válogatva. 
 
Révfülöp, Szigeti strand (Szigeti u.) 
További információ
 
Zamárdi 
 
A déli part egyik legtrendibb üdülőhelyének a legtrendibb kertmozi dukál. Ennek jegyében a zamárdii szabadtéri mozit két évvel ezelőtt felújították és akadálymentesítették. Sőt, talán nem is meglepő, hogy ebben a moziban a minőség is kiváló, hiszen a legújabb 5.1-es hangrendszer tolmácsolásában hallhatjuk a vetített filmeket. Végül pedig van egy másik jóhírünk is: a zamárdii kertmoziban hetente egyszer egy-egy klasszikus vagy éppen régen látott filmkülönlegesség is bekerül a műsorba az amerikai kasszasikerek mellé. 
 
Zamárdi, Kossuth Lajos utca
További információ 
Kurcz Orsi
2015.08.03
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.