Itt nyalj a Balatonnál!

Annak ellenére, hogy már augusztust írunk, koránt sincsen vége a nyárnak, hiszen a jó időből még legalább egy teljes hónapot tartogatnak nekünk az égiek. Éppen ezért gondoltuk, összeállítunk egy balatoni fagyikörképet.
Az alábbi listán a kedvenc tóparti cukrászdáink szerepelnek isteni fagylaltjaikkal. Bátran ajánljuk nektek is őket, főleg most, a nagy melegben, mikor egy-egy gombóc fagyi a strandra menet legalább olyan nagyon boldoggá tehet, mint a sivatagban az oázis. 
 
Balatonmáriafürdő - Florida Fagyizó  
 
A Balaton-parti cukrászda csupán megtévesztésképpen amerikai hangulatú pálmafás hely. Ugyanis a Florida Fagyizó megálmodóinak a lelke abszolút balatoni, olyannyira, hogy 2014-ben az ő fagyijuk lett a Balaton hivatalosan is legjobb fagyija. Azonban emellett a díjnyertes pezsgős-marcipános csoda mellett még több mint húszféle helyben főzött fagyikülönlegességgel várnak minden édesszájú vendéget. 
 
Balatonmáriafürdő, Rákóczi utca 85. 
 
Balatonfüred – Kedves Cukrászda 
 
Nagy múltú, lassan már-már legendává érő, ikonikus balatoni cukrászda a Kedves. S bár a hely a régi balatoni időkre emlékeztet, ma is épp olyan aktuális, mint bármikor. Hiszen egy helyi néni által kitalált és megsütött sütijeikért és valóban pazar fagylaltkelyheikért messze földről utaznak Balatonfüredre. És persze mi is csak ajánlani tudjuk, a mindig kedves Kedvest, ahol mostanában esténként jóféle dzsesszzene is szól, méghozzá élőben. 
 
Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7. 
 
Tihany – Főzött fagylalt az apátságnál 
 
Tihany egyik legszebb pontján, az Apátságon túl, de még a Visszhang-domb előtt, Balatonra nyíló panorámával és talán a magyar tenger környékén kapható legfinomabb főzött fagyival vár egy apró tihanyi fagyizó. A cukrászda neve azonban sajnos számunkra mindeddig titok maradt, hiszen a felirat mindenhol csak a főzött fagylaltot hirdeti. De ez talán nem is számít, mert itt a legjobb a mákos fagyi, de a különlegesen krémes joghurtos is a kedvencünk lett. 
 
Tihany, Pisky sétány, Visszhang-domb 
 
Balatonfüred – Korzó Fagyizó 
 
Füredi Mákvirág elnevezésű fagyijuk tavaly Az Év Balatoni fagyija versenyen különdíjas lett. Az apró kis mólóparti fagyizó pedig nagyon szimpatikus, csakúgy, mint a körülbelül 30 ízből álló fagylaltkínálatuk: a Korzóban akár bazsalikomos túrókrém-őszibaracklekvár gombócot is kérhetünk. Így pedig már nincs is mit csodálkozni a fagyizó előtt állandóan kígyózó sorokon. 
 
Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 7. 
 
Balatonlelle – Márton Cukrászda 
 
Igazi kuriózum a tó déli partján található Márton Cukrászda: itt ugyanis hiába készítenek majd’ húszféle fagyikülönlegességet, minden ízhez csakis hazai alapanyagokat, Balaton környéki gyümölcsöket használnak. Nem csoda hát, ha mi is gyakran itt ragadunk pár gombócra. 
 
Balatonlelle, Rákóczi út 239.
 
Balatonalmádi - Amaretto Cukrászda 
 
Balatonalmádi belvárosában is ikonikus cukrászda várja a fagylalt szerelmeseit. Tudniillik a pezsgő városközpontban található Amaretto Cukrászda is különdíjas lett, méghozzá ebben az évben, „almádi házi krémes” nevezetű fagylaltcsodájával azon a bizonyos nagy balatoni fagylaltversenyen. Mindez pedig talán nem meglepő, hogy ha egy olyan cukrász viszi a boltot, mint itt, a helyiek által csak „Nobu mesterként” emlegetett titokzatos fagylaltfeltaláló. 
 
Balatonalmádi, Városház tér 1. 
Kurcz Orsi
2015.08.10
|


Film premierek

Éjszakai játék

amerikai vígjáték, 90 perc, 2018

A víz érintése

amerikai-kanadai kalandfilm, 123 perc, 2017

A Pentagon titkai

amerikai történelmi dráma, 115 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, január 12. - május 25.
 
 
február 22 - 28.
 
Budapest, Radnóti Miklós Színház, február 22. 19:00
 
Játék
Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.