Itt nyalj a Balatonnál!

Annak ellenére, hogy már augusztust írunk, koránt sincsen vége a nyárnak, hiszen a jó időből még legalább egy teljes hónapot tartogatnak nekünk az égiek. Éppen ezért gondoltuk, összeállítunk egy balatoni fagyikörképet.
Az alábbi listán a kedvenc tóparti cukrászdáink szerepelnek isteni fagylaltjaikkal. Bátran ajánljuk nektek is őket, főleg most, a nagy melegben, mikor egy-egy gombóc fagyi a strandra menet legalább olyan nagyon boldoggá tehet, mint a sivatagban az oázis. 
 
Balatonmáriafürdő - Florida Fagyizó  
 
A Balaton-parti cukrászda csupán megtévesztésképpen amerikai hangulatú pálmafás hely. Ugyanis a Florida Fagyizó megálmodóinak a lelke abszolút balatoni, olyannyira, hogy 2014-ben az ő fagyijuk lett a Balaton hivatalosan is legjobb fagyija. Azonban emellett a díjnyertes pezsgős-marcipános csoda mellett még több mint húszféle helyben főzött fagyikülönlegességgel várnak minden édesszájú vendéget. 
 
Balatonmáriafürdő, Rákóczi utca 85. 
 
Balatonfüred – Kedves Cukrászda 
 
Nagy múltú, lassan már-már legendává érő, ikonikus balatoni cukrászda a Kedves. S bár a hely a régi balatoni időkre emlékeztet, ma is épp olyan aktuális, mint bármikor. Hiszen egy helyi néni által kitalált és megsütött sütijeikért és valóban pazar fagylaltkelyheikért messze földről utaznak Balatonfüredre. És persze mi is csak ajánlani tudjuk, a mindig kedves Kedvest, ahol mostanában esténként jóféle dzsesszzene is szól, méghozzá élőben. 
 
Balatonfüred, Blaha Lujza utca 7. 
 
Tihany – Főzött fagylalt az apátságnál 
 
Tihany egyik legszebb pontján, az Apátságon túl, de még a Visszhang-domb előtt, Balatonra nyíló panorámával és talán a magyar tenger környékén kapható legfinomabb főzött fagyival vár egy apró tihanyi fagyizó. A cukrászda neve azonban sajnos számunkra mindeddig titok maradt, hiszen a felirat mindenhol csak a főzött fagylaltot hirdeti. De ez talán nem is számít, mert itt a legjobb a mákos fagyi, de a különlegesen krémes joghurtos is a kedvencünk lett. 
 
Tihany, Pisky sétány, Visszhang-domb 
 
Balatonfüred – Korzó Fagyizó 
 
Füredi Mákvirág elnevezésű fagyijuk tavaly Az Év Balatoni fagyija versenyen különdíjas lett. Az apró kis mólóparti fagyizó pedig nagyon szimpatikus, csakúgy, mint a körülbelül 30 ízből álló fagylaltkínálatuk: a Korzóban akár bazsalikomos túrókrém-őszibaracklekvár gombócot is kérhetünk. Így pedig már nincs is mit csodálkozni a fagyizó előtt állandóan kígyózó sorokon. 
 
Balatonfüred, Zákonyi Ferenc sétány 7. 
 
Balatonlelle – Márton Cukrászda 
 
Igazi kuriózum a tó déli partján található Márton Cukrászda: itt ugyanis hiába készítenek majd’ húszféle fagyikülönlegességet, minden ízhez csakis hazai alapanyagokat, Balaton környéki gyümölcsöket használnak. Nem csoda hát, ha mi is gyakran itt ragadunk pár gombócra. 
 
Balatonlelle, Rákóczi út 239.
 
Balatonalmádi - Amaretto Cukrászda 
 
Balatonalmádi belvárosában is ikonikus cukrászda várja a fagylalt szerelmeseit. Tudniillik a pezsgő városközpontban található Amaretto Cukrászda is különdíjas lett, méghozzá ebben az évben, „almádi házi krémes” nevezetű fagylaltcsodájával azon a bizonyos nagy balatoni fagylaltversenyen. Mindez pedig talán nem meglepő, hogy ha egy olyan cukrász viszi a boltot, mint itt, a helyiek által csak „Nobu mesterként” emlegetett titokzatos fagylaltfeltaláló. 
 
Balatonalmádi, Városház tér 1. 
Kurcz Orsi
2015.08.10
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.