Kedvenc helyek

Natalie Imbruglia: Male

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (2)
[ country / pop ] Natalie Imbruglia joggal pályázhatna az ausztrál Joan Osborne vagy Meredith Brooks címre. Értsd: a közepesen művelt hallgató lazán elvérezne egy kvízműsorban, ha egynél több slágerét kellene eldúdolnia. Pedig a Male már Natalie ötödik nagylemeze.
Ellenben ez az album sem fogja megkönnyíteni azok dolgát, akiket a sors olyan kőkemény kihívások elé állítana, mint az Imbruglia-dalok felelevenítése. Jelen esetben ugyanis egy feldolgozáslemezzel van dolgunk, melyek létjogosultságát akkor sem nehéz megkérdőjelezni, ha az adott előadó kellően izgalmas formában nyúl az eredeti szerzeményekhez. Mint mondjuk azt Tori Amos tette a Strange Little Girls című kiadványon. Natalie Imbruglia egy dekoratív énekesnő, aki megfelelő érzelmi töltettel tudja előadni naivan szentimentális, hellyel-közzel kellemes popdalait. Azzal azonban nem vádolható, hogy észveszejtően egyedi dolgot tudna produkálni.   
 
A Male az az album, mely munka közben nyugodtan szólhat a háttérben: ha fejünket fel-fel is kapjuk egy ismerős dallamra, három másodpercnél tovább garantáltan nem fogja elterelni a figyelmünket. Imbruglia kisasszony jobbára popos, soft rockos, olykor countrys környezetbe ültette át az eredeti előadók szerzeményeit, de a viszonylag változatos hangszerelés ellenére sem lettek izgalmasabbak egy tehetségesebb kocsmazenész feldolgozás-cunamijánál.
 

 
A lemezen akadnak kellemesebb és kínosabb momentumok is: előbbire a Daft Punk-féle Instant Crush, utóbbira a Cure-féle Friday I’m In Love átdolgozása lehet jó példa. Aztán sorra került Pete Townshend, Neil Young, az Iron & Wine vagy a Modern English egy-egy szerzeménye is, ám a végeredmény ezek esetében is meglehetősen ártalmatlanra sikerült. Jelen állás szerint tehát továbbra is a Torn az egyetlen dalcím, melyet a rádiópopban jártas átlagember képes lenne összekötni a Natalie Imbruglia névvel. 
Trooper
2015.08.07
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.