A kígyó ölelése

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (27)
Indiánok és etnobotanikusok, őslakosok és betolakodók a főszereplői a kolumbiai Ciro Guerra filmjének, méghozzá két idősíkban, 40 év különbséggel látogat a dzsungel mélyére egy-egy európai kutató a szent növény keresése közben, és kettejüket Karamatake kapcsolja össze, a vadász, sámán és harcos.
Az ő szemén keresztül látjuk a dzsungel csodáit, az ősi kultúrák pusztulását és a civilizáció nevében végzett rombolást. Igazi történet szinte nincs is, és mint ilyen, Guerra munkája sokban hasonlít az Apokalipszis most, illetve Werner Herzog Aguirre, Isten haragja című filmjének pokoljárására. Itt is a folyó diktálja a tempót, élővilága adja a hátteret és az egészet körülvevő misztikum a hangulatot. A film minden perce, minden csodásan megkomponált fekete-fehér jelenetsora gazdag szimbólumokban, néha talán sok is belőlük, hiszen az üzenet egyértelmű. Néprajzosoknak kötelező darab.
Vízer
2015.09.18
|
El abrazo de la serpiente
argentin-kolumbiai-venezuelai kalandfilm, 125 perc, 2015
Karamakate, a nagyhatalmú amazóniai sámán a dzsungel mélyén él. A magány évtizedei chullachaqui-vá változtatták, olyan emberré, aki emlékek és érzelmek nélküli üres kéregként létezik. Életét azonban felrázza egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi.
Rendező:

Ciro Guerra

Forgalmazza: CineFilco
Bemutató: 2015. szeptember 24.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.