Ellenfél nélkül könnyű nyerni

37. heti nézettségi eredmények
Még mindig nem veszített lendületéből az RTL Klub, mely csatorna megint egy vadiúj műsorral erősítette meg pozícióját a lista élén. A múlt héten debütált Gyertek át szombat este! igen jól nyitott a fiataloknál, a Vigyél el! azonban inkább a teljes lakosság körében ért el javulást.
A Barátok közt listavezető pozícióját azonban egyik műsor sem veszélyezteti, még az Éjjel-nappal Budapest sem, bár a sorozat erősödni látszik a nyári, gyengébb nézettségű adásokhoz képest. A TV2 is elindította az őszi műsorstruktúráját, ám a csatornának leginkább csak az Ezek megőrültek!-kel sikerült javítani az utóbbi időkben nem túl fényes eredményein. A milliomos szakács nem igazán keltette fel a nézők érdeklődését, és a Frizbi sem döntöget egyelőre nézettségi csúcsokat. A köztévé eközben a fiataloknál továbbra is az M4-gyel és a M3-mal képviselteti magát az ötvenes listán. Az Észak-Írország-Magyarország labdarúgó-Eb-selejtező természetesen sokakat érdekelt, így ez lett a csatornacsoport legnézettebb műsora múlt héten, a top10-be azonban egyik korosztályban sem fért be a mérkőzés. A M3 csatorna továbbra is a fiataloknál a népszerűbb, és természetesen a Szomszédok a legmenőbb műsor rajta (107 ezer néző, 36. helyezés), mely sorozat ezúttal a teljes lakosság listájára is felkerült, igaz csak a 44. helyen. 
 
És akkor most nézzük mindezt számokban! 1 millió 209 ezer nézővel a Barátok közt lett a hét legnézettebb műsora, ennek is a szeptember 9-ei epizódja vonzotta a legtöbb nézőt mindkét korosztályban, a fiataloknál ez 452 ezer nézőt jelent. A 18-49-es korosztály 349 ezer nézővel a Gyertek át szombat este! című új vetélkedőt juttatta a második helyre, a dobogó harmadik fokát pedig az Éjjel-nappal Budapest szerezte meg (331 ezer néző). A teljes lakosság jobban szerette a már bejáratott kedvenceket, így az ÉNB itt is dobogóra került, 864 ezer nézőt ültetve a képernyők elé, míg a harmadik helyezést a 854 ezer nézőt érdeklő Szulejmán szerezte meg a listán.  
 
A Vigyél el! már a második adásán van túl, és akárcsak legutóbb, ezúttal is bekerült a top 10-be a kereskedelmileg fontos, 18-49-es korosztályban, egy hete 310 ezer nézővel az ötödik, ezúttal 309 ezres nézettséggel a negyedik helyen zárt a 20,8%-os közönségaránnyal futó műsor. A teljes lakosságból 807 ezren ültek szombat este az RTL Klub képernyője elé, hogy a párkeresős műsorral szórakozzanak, hatezer néző viszont elpártolhatott menet közben, mert a Gyertek át szombat este! című vetélkedőre már csak 801 ezren maradtak. Mindkét szombati műsort beelőzi azonban a listán az 1 per és nyersz!, mely 845 ezer nézőjével nem sokkal maradt el a dobogós helyezettektől. 
 
A TV2 színeiben mindkét korosztályban két-két produkció került a legnézettebb tíz műsor közé, ezek között egy átfedés van, az Ezek megőrültek!, melynek szeptember 7-ei adását a fiataloknál 296 ezren, a teljes lakosság körében pedig 742 ezren követtek figyelemmel, ami a 18-49-es korosztályban egy ötödik, míg a teljes lakosság listáján egy nyolcadik helyezést ért. Utóbbi táblázatban rögtön a Majka és Tilla vezette vetélkedő mögött a Tények következik a listán, beelezőve ezzel a konkurencia egykor szebb napokat látott német sorozatát, az ezúttal csak a tizedik helyezést megszerző Cobra 11-et, míg a fiataloknál egy film, a Transformers: A bukottak bosszúja szerzett még top10-es pozíciót, méghozzá 278 ezer nézővel egy nyolcadik helyezést. 
 
A főműsoridős eredmények a kereskedelmileg fontos célcsoportban ezúttal így alakultak: első 19%-kal az RTL Klub, második a TV2 12,6%-kal, harmadik a 6,1%-os Cool, negyedik a 4,8%-ot elért Film+, majd a 3,7%-os Viasat3 és a 2,5%-os Duna következik a sorban. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)
 
b.e.
2015.09.16
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.