Megtörtént végre a trónfosztás

38. heti nézettségi adatok
Hosszú idő után végre megtört a Barátok közt egyeduralma, a kereskedelmileg fontos korosztályban ugyanis egy TV2-n vetített film, a Transformers 3. végzett az élen, ráadásul a harmadik helyezés sem RTL-es műsornak jutott.
Az RTL Klubnak azonban így sincs oka panaszra: a fiataloknál nyolc, a teljes lakosság körében pedig hét helyezést szereztek meg a csatorna műsorai a top 10-ben, utóbbi korosztályban az első öt helyre nem is fért be másik tévéadó.  
 
A TV2-nél azért bizonyára sikerként könyvelik el a 18-49-es korosztályban elért győzelmet, még akkor is, ha ehhez a második helyen végző Barátok közt gyengébb nézettsége is kellett. A népszerű szappanopera ugyanis a múlt heti 452 ezres nézettségét ezúttal jelentősen alulmúlta, a mostani 402 ezres eredmény pedig kevés volt a győzelemhez, mivel a Transformers 3. 415 ezer fiatalt ültetett vasárnap este a TV2 képernyője elé. A harmadik helyre a 31,7%-os közönségaránnyal futó és 355 ezer nézőt vonzó Forma-1 jött be az M4 csatorna színeiben.
 
A top 10 további helyein aztán visszaáll a régi rend, és a negyedik helytől kizárólag az RTL Klub műsorai szerepelnek a listán, méghozzá a következő sorrendben: RTL Híradó, ÉNB, Gyertek át szombat este!, Cobra 11, Vigyél el!, 1 perc és nyersz!, Távkapcs. A múlt héten még dobogós Gyertek át szombat este! 300 ezres nézettsége majd’ ötvenezerrel kevesebb, mint legutóbb, és az ugyancsak szombat este jelentkező Vigyél el! (276 ezer néző) is veszített több mint harmincezer nézőt az előző héthez képest, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a héten egyik műsor múltkori eredménye sem lett volna elég az első három helyezéshez.
 
A teljes lakosság listája a fiatalokénál jóval érdektelenebb, azaz itt az RTL Klub szokásos húzóműsorait találjuk az élen, legelöl az 1 millió 3155 nézőt érdeklő Barátok közttel, második helyen a 969 ezres nézettségű Híradóval és a harmadik helyen a 874 ezres eredményt elérő Cobra 11-gyel. Az 1 perc és nyersz! és a Vigyél el! szerezte meg a negyedik és ötödik helyezést, majd a 731 ezer nézőt érdeklő Forma-1 rondít bele az RTL-egyeduralomba, behozva a köztévé sportcsatornáját a hatodik helyre a listán. Az ÉNB és a Gyertek át szombat este! után még két TV2-es műsor, a Tények és a Jóban Rosszban került be a top 10-be, a fiataloknál az élen végző Transformers 3. című mozi ebben a korosztályban csupán a tizenegyedik 653 ezres nézőszámmal. 
 
Az őszi műsorstruktúra elindulása megerősítette a nyáron jóval gyengébben muzsikáló TV2 nézettségét, mely csatornát főműsoridőben ezúttal a fiatalok 12,6%-a nézte, amivel mindenképpen bebiztosította második helyét a 18,3%-os RTL Klub mögött, hiszen a harmadik helyen található Film+ alaposan lemaradt a TV2-höz képest a maga 6,1%-os eredményével, ami egyébként egyáltalán nem rossz közönségarány egy kábelcsatornától. A Cool múlt héten 5,3%-os nézettséget ért el, a Viasat3 3,1%-osat, míg a Duna a fiatalok 2,9%-át tudta 19 és 23 óra között a tévé elé csábítani. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub) 
b.e.
2015.09.22
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.