Fear the Walking Dead: Nehéz döntés előtt - Kim Dickens

A Fear the Walking Dead legutóbbi, 4. részében Madison és Travis kezdi nem megérteni egymást, mintha a világról alkotott képük, a hatóságokba vetett bizalmuk különbözne. A családtagok elszakítását is másképp látják. Vajon eltérő szövetségeseket is választanak?
„A katasztrófa közelebb is hozhatja őket egymástól – vagy nem” – véli a Madisont játszó Kim Dickens. A következő, 5. részében az elkerített biztonsági zóna felett őrködő nemzeti gárda felfedi a tervét. Madison és Travis életük egyik legnehezebb döntése elé kerülnek. Az új, Cobalt című epizód szeptember 28-ai bemutatója előtt a Madison Clarkot formáló Kim Dickens beszélt az AMC-nek.  
 
Kim Dickens, a Fear the Walking Dead egyik főszereplője azt mesélte az AMC-nek, hogy fizikailag és lelkileg is kimondottan igénybe vette a forgatás. Madison Clark, vagyis az általa megformált karakter folyamatos stressz alatt él:  
 
„Folyamatosan rendkívül sok minden forog kockán, és a felszín alatt is sok minden meghúzódik. Ez kihívást jelent, de az ember hozzászokik, és aztán egyre jobban vágyik is rá. Ijesztő lesz, színészként ugyanakkor jó szórakozás részt venni benne. Van a történetben valami, ami megfogja az embereket – az emberség témája, az, hogy mire vagyunk képesek a túlélés érdekében, és mivé válnánk azokban a kritikus pillanatokban. Mit hoz elő belőlünk, és mit tudunk meg közben saját magunkról? Azok a pillanatok, amikor élet és halál a tét, kihívást jelentenek. Általában nem élünk meg minden nap ilyen pillanatokat. Próbáltam átélni, szóval igen, időnként komoly kihívást jelentett.” 
 
Az ötödik epizód előtt azt is elárulta a jelenleg Los Angelesben élő színésznő, azon túl, hogy a karaktere igazi vagány csaj, aki vakmerő és kicsit zűrös, van egyfajta rejtelmes és kétes háttere.  
 
Milyen Madison és Travis kapcsolata az apokalipszis előtt? 
 
Azt hiszem, Travis tényleg odavan Madisonért, és elfogadja őt a hibáival és a zűrzavaros családjával együtt. A nőnek van egy 19 éves drogos gyereke, Nick, aki már túl van egy sor sikertelen rehabilitáción, és egy ilyen helyzetbe nem könnyű belecsöppenni. Komoly kihívás ez Travis számára, aki igyekszik minden támogatást megadni, ami jelzi, mennyire szereti Madisont. Nem hiszem, hogy Travis és Madison a tökéletesre vágynak; csak szeretnének együtt lenni, és a diszfunkció közepette egy kis harmóniára lelni.  
 
Milyen Madison kapcsolata Nickkel és a helyzetével, illetve Aliciával? 
 
Madison meg akarja menteni a fiát. Egy anya számára nehéz nem felelősséget érezni a gyerekéért, ha az nem sértetlen, és a srác nyilvánvalóan már jó ideje drogproblémákkal küzd. Most elérkeztünk arra a pontra, amikor a fiúnak joga van igent vagy nemet mondani, hiszen felnőtt ember. Madison a legjobbat akarja a fia számára, azt szeretné, ha tiszta lenne. A lelke mélyén felelősnek érzi magát, és időnként úgy érzi, hogy kudarcot vallott, miközben a srác az őrületbe kergeti, ami a drogosoknál gyakran megesik. Ez a magatartás meglehetősen bomlasztóan hat egy családra.  
 
Alicia 17 éves, igazi mintagyerek – okos, gyönyörű, a problémás családja és az édesapja halála ellenére teljesen kiegyensúlyozott. Az apja halála nagy veszteség volt a család számára, ráadásul ott van a drogos bátyja – akivel több gond van, az kapja a nagyobb figyelmet, így valószínűleg időnként elhanyagolva érezte magát, és neheztelhetett emiatt Nickre, de szereti a bátyját. Érezzük, hogy ott van a szeretet a családban; a veszteségeik és sérüléseik ellenére a szeretet megmaradt. Azt hiszem, hogy Alicia néha szeretne elmenni és elmenekülni tőlünk, és megszabadulni ettől az egész drámától.  
 
Miért tudunk együtt érezni ezzel a családdal? 
 
Talán azért, mert a szereplők két zátonyra futott családból érkeznek, hogy megpróbáljanak közösen ismét családi egységet alkotni. Ez nem könnyű feladat. Manapság rengeteg a válás és az újraszervezett, új család, így a közönség számára ismerősek lesznek ezek az erőfeszítések.  
 
Mi a történet lényege? 
 
Szerintem a történet lényege a család és mindaz, amin a családok keresztülmennek, illetve, hogy hogyan hoznak össze vagy szakítanak szét bennünket azok a körülmények, amelyek a legvégsőkig próbára tesznek minket. Úgy gondolom, hogy Madison számára az egész nem szól másról, mint hogy meg kell mentenie a családját, és a létező legrosszabb dolog, ami történhet vele az, hogy elveszíti őket.  
 
Milyen félelmei vannak Madisonnak, mielőtt tudomást szerez a járványról?  
 
Attól tart, hogy az ő nem túl tökéletes családja elrettent másokat és egy olyan ember, mint Travis esetleg nem akar majd a családjával járó problémákkal megküzdeni. Azt hiszem, hogy ebből adódnak a félelmei és a bizonytalansága. Szerencsére Travist nem lehet elrettenteni. Travis és Madison támogatják egymást. Már az apokalipszis előtt is a túlélésükért küzdenek, szóval ez a katasztrófa bizonyos értelemben akár közelebb is hozhatja őket egymáshoz – vagy nem. 
 
Az ötödik epizód sok kérdésre ad választ, így arra is, Madison és Travis élete milyen irányban halad tovább az apokalipszis közepén.  
 
2015.09.23
|


Filmek a TV-ben
20:00
Átejtve
amerikai romantikus vígjáték, 2018
20:00
Váratlan kaland
amerikai romantikus film, 2017
20:30
A cég
amerikai thriller, 1993
20:30
16 kívánság  
amerikai családi vígjáték, 2010
21:00
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
20:00
Littlest Pet Shop: Gyerkőcök világa
I. évad, 45. rész
20:00
Monchhichi
I. évad, 15. rész
20:01
Ben 10
2017, 214. rész: Macska a talpán
20:01
Angelo rulez
2017, 20. rész: A sütiháború
20:05
M2 matricák - Négyzetgyök
Furfangos feladatok
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.