Labrosse grafikai kiállítás és aukció

Budapest, Tesla Budapest, 2015. szeptember 25. - október 3.
Labrosse Dani Skóciában élő magyar-francia illusztrátor, grafikus. 18 éves, de már számos megbízást mondhat magáénak. Amerikai és európai zenekaroknak tervezett lemezborítót, magyar internetes újságok és brit reklámügynökségek mellett dolgozott többek közt a Greenpeace-nek is.
Szeptember 25-én a Teslában kiállítás nyílik sajátos stílusú, szürreális műveiből, melyekről maga, az alkotó is nyilatkozott:
 
A rajzaidat elnézve szinte magától értetődik a kérdés: mit szedsz? No, de legyünk diplomatikusak: általában mi inspirálja a műveidet? Mi kell ahhoz, hogy valaki ennyire elborult dolgokat tudjon rajzolni? 
 
Másnak valószínűleg DMT vagy LSD, de én alapjáraton ilyen vagyok. Nagyjából bármi tud inspirálni, egy kupac szemét, egy panelház vagy egy érdekes ember a metrón. Ha más művészeket kéne megneveznem, akkor Keith Haringet, Bosch-t, Basquiat-ot és Roger Ballent említeném talán. 
 
Ezer közül is felismerhető stílusod van. Kb. mikor kezdtek kialakulni a védjegyeid? 
 
Legnagyobb lökést valószínűleg az óvoda adta, ahol az általam nagyon nem kedvelt óvónő kijelentette, hogy nem tudok rajzolni, mert hat ujjat rajzolok a figuráknak. Ezért legközelebb csakazértis nyolc ujjat rajzoltam. Olykor hármat vagy négyet. Ötöt a mai napig sem voltam hajlandó. 
 
Ha jól tudom, van jó pár animációs filmed is. Ezeket is bemutatod majd valahol? 
 
Többségüket mai fejjel már tagadom, de amiket mégsem, azok megtalálhatók a Facebook-oldalamon. És jelenleg is dolgozom pár rövidfilmen. 
 
18 évesen még tényleg előtted az élet. Mik a távlati terveid? 
 
Szeretek egyszerre sokféle dolgot csinálni: most épp egy képregényt írok, egy verseskötetet illusztrálok, három játék grafikáját/történetét csinálom, de egy pár éven belül filmeket is fogok készíteni. 
2015.09.24
|
(4 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.