Itt a vénasszonyok nyara!

Egyetlen panaszszót sem szeretnénk hallani, hiszen csak elméletileg van vége a nyárnak, a jó idő még tart! Szóval fel a túrabatyuval, szendvicsekkel és a bringával, aztán meg irány kirándulni!
Az alábbi listánkban pedig, hogy megkönnyítsük a döntést, izgalmas, könnyebb-nehezebb kirándulóhelyeket ajánlunk az indián nyárra, nem csak Budapestről. Merj kimozdulni a számítógép mögül! 
 
Teveszikla, Dobogókő 
 
Jártál már valaha a kétpúpú sziklánál? Ha nem, akkor irány a Pilis, mászd meg ezt az utat, mert a kilátás, ami a tetején, a Teveszikla mellől nyílik, nagyon pazar. A túraút azonban addig, míg feljutsz a csúcsra nem éppen könnyű, tehát ezt a kalandot igazán csak a nagyon vagány és tapasztalt turistáknak ajánljuk. Megijedni azonban mégsem kell, hiszen évente több száz ember, sőt kisgyerekes családok is teljesítik a távot, és élvezik a kihívást. Lusták kíméljenek! 
 
Fokozat: nehéz túra 
 
„Egri vár”, Pilisborosjenő 
 
Ha a valódi egri várnál már vagy ezerszer voltál, akkor éppen itt az ideje annak, hogy meglesd a legendás Egri csillagok című film forgatási helyszínét, ahol sok-sok évtizeddel ezelőtt majdnem a teljes eredeti várat felépítették az ikonikus mozi kedvéért. A várfalak azóta persze már koszolódtak és kicsit lepusztultak, sőt egyszer majdnem le is égett az építmény, de a mai napig a turisták kedvenc kirándulóhelyeinek egyike ez a különleges művár. A jó hír pedig az, hogy a terep nem nehéz, így akár bicajjal is bátran megközelíthető Pilisborosjenő vagy Üröm felől. 
 
Fokozat: könnyű túra 
 
Hohe Wand, Ausztria 
 
Hogy ne mindig csak magyar útvonalakat ajánljunk, íme, az egyik kedvenc úti célunk a sógoroknál, azaz a jó öreg Ausztriában. A Hohe Wand nevű természetvédelmi park ugyanis nemcsak hogy elképesztően gyönyörű tájon fekszik, hanem egy olyan különleges kilátóterasz is épült a csúcsra, ahonnan aztán tényleg nem túlzás azt mondani, hogy hetedhét határon elláthatsz rajta. A nem mindennapi kilátót azonban csakis a legbátrabbaknak ajánljuk, hiszen nem kis mélység fölé építették ezt a csodát. 
 
Fokozat: közepes túra 
 
Fülöpházi homokbuckák 
 
A Kiskunsági Nemzeti Park legfőképpen a homokbuckáiról híres, ami pedig nem csoda, hiszen az erre kirándulók kifejezetten imádják a sivatagi feelinget, főleg, hogy ezért az érzésért nem is kell hosszú napokat utazniuk. Véleményünk szerint ezek a buckák pedig ilyen idő tájt, ősszel a legvarázslatosabbak, mikor az aranysárga poron megcsillan a lágy, boldogító napfény. Tehát ezt a túrát a művészeknek és a romantikusoknak ajánljuk leginkább! 
 
Fokozat: közepes túra 
 
Kőtenger, Szentbékálla 
 
Ha szereted az igazán különleges helyeket, akkor az ég is neked teremtette a szentbékállai óriáskőtenger szikláit. Ilyen csodát ugyanis nem láthatsz akárhol, sőt sehol máshol Magyarországon, csakis a gyönyörű Balaton-felvidéken, amit bringával is könnyedén bejárhatsz. Ráadásul a kőtenger környékén még ezer és ezer izgalmas látnivaló található. Kalandra, bringára fel! 
 
Fokozat: könnyű túra 
Kurcz Orsi
2015.09.28
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.