Tom Hardy duplán hozza a formáját

Brian Helgeland a Szigorúan bizalmas Oscar-díjas forgatókönyvírója legújabb filmjében, a Legendában a londoni alvilág két hírhedten népszerű alakját, Reggie és Ronnie Krayt vette célkeresztbe, és napjaink egyik legtehetségesebb és legfoglalkoztatottabb színészét, Tom Hardyt tette meg főszereplőnek. Ráadásul duplán.
A rendező elmondása szerint rengeteg ellentmondó történet kering a mai napig a Kray fivérekről: ők voltak a 60-as évek egyik legvérengzőbb gengszterei, de ugyanakkor az East-End lakói Robin Hoodokként tekintettek rájuk, akik ahol tudtak segítettek a munkásnegyed rászorulóin.  
 
A rendező-forgatókönyvíró Helgeland fejében már a kezdetekkor megfordult, hogy egy színész játszhatná el a két teljesen eltérő személyiségű fivéreket: a fékezhetetlen természetű Ronnie-t és a sármos Reggie-t. „Írás közben még nem körvonalazódott bennem, hogy melyik színész vagy színészek lennének legalkalmasabbak a két szerepre. Miután befejeztem a forgatókönyvet, egyet már biztosan tudtam, hogy Reggie szerepére Tom Hardy lenne a tökéletes választás” – mondta a rendező egy online oldalnak adott interjújában. Mikor egy vacsora fölött a Mad Max sztárjával beszélgettek Reginald Kray karakteréről Hardy egy másik ötlettel állt elő: „Az első pillanattól kezdve el akartam játszani mindkét testvért, egyszerűen nem tudtam különválasztani őket. De ha mégis döntenem kellett volna, akkor Ronra teszem le a voksomat. Aztán végül azt mondtam Briannek. Ha eljátszhatom Ront, eljátszom Reggie-t is.” Ekkor döntötték el, hogy nem keresgélnek Hardyra hasonlító színészt, aki Ron szerepét elvállalná, hanem a véreskezű alvilági fivéreket dupla szereposztásban Tom Hardy fogja életre kelteni. 
 
És valóban, Hardy mindkét szerepben helyt áll: megvan benne a kellő elegancia, akár egy James Bond filmben, úgy hozza Reginald Kray szerepét, és teljesen átalakul, mikor a félelemkeltő, őrült tekintetű Ron bőrébe bújik. És ki tudja, talán Reginald Kray szerepe után Hardy személyében tisztelhetjük a következő 007-es ügynököt.  
 
Hamarosan a magyar nézők is kiélvezhetik Tom Hardy fantasztikus alakításának minden egyes percét, és azt is, hogyan kel életre a ’60-as évek Londonja a maga fényűző és félelmetes világával az Oscar-díjas Brian Helgeland tolmácsolásában. A Legenda október 8-tól a mozikban.  
 
2015.09.28
|
(12 kép)


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:10
Rakoncátlan célpont
angol vígjáték, 2009
18:15
Derült égből
német krimi, 2017
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:25
Életben maradtak
amerikai katasztrófafilm, 1993
18:55
Zsenikém - Az ügynök haláli
amerikai akcióvígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.