Jól nyitott a Sztárban sztár

39. heti nézettségi adatok
A TV2 show-műsorának legújabb évada igencsak jó kezdést produkált: a zsűriben immár Hajós András helyett Havas Henriket felvonultató műsor közel másfél millió embert ültetett vasárnap este a tévékészülékek elé, és mindkét korosztályban a hét legnézettebb műsora lett.
A Sztárban sztár a hét utolsó napjának estéjén a tévét nézők 30,1%-át érdekelte, 1 millió 458 ezres nézőszámával pedig simán leverte a mindezidáig a lista élén tanyázó, ezúttal 1 millió 35 ezer nézőt érdeklő Barátok közt-öt. A fiataloknál is a Sztárban sztár végzett az élen, a show 479 ezres nézőszámával és 26,7%-os közönségarányával ebben a korosztályban sem talált legyőzőre. A Sztárban sztár tehát jól indult, ám az örömbe egy kis üröm is vegyült, mivel a műsorhoz kapcsolódó ingyenes telefonos applikációval volt egy kis zavar. A csatorna szerint hatalmas volt az érdeklődés, ami leterhelte a rendszert, a TV2 Live-on keresztül ugyanis egy időben több mint hetvenezren regisztráltak be. A TV2 szakemberei megoldásként azt javasolják, hogy a nézők még az élő adások előtt töltsék le az applikációt és végezzék el a használathoz szükséges regisztrációt. 
 
A kereskedelmileg fontos célcsoportban a Sztárban sztár érdekes módon épp a vele egy időben sugárzott A Karib-tenger kalózai című filmmel volt a legnagyobb versenyben. Az RTL Klubon vetített mozi a fiatalok 22,8%-át csábította el a TV2-től, 409 ezer nézőt ültetve a képernyők elé, ezzel a hét második legnézettebb műsora lett, a Barátok köztnek pedig ezúttal be kellett érnie egy harmadik helyezéssel, a sorozat a 400 ezret épphogy csak meghaladó nézettsége ugyanis most csak erre volt elég. A top 10-be a győztesen kívül még egy TV2-es műsor bekerült: az Ezek megőrültek!-ről van szó, melynek 20,3%-os közönségaránya és 321 ezres nézőszáma egy ötödik helyet ért a héten. 
 
A lista élvonalának további helyein az RTL Klub esti műsorai állnak. Az Istenes Bence vezette Vigyél el! (294 ezer néző) ezúttal - három hellyel is - megelőzte az utána következő, Sebestyén Balázs-műsort, a Gyertek át szombat este! című game show-t (274 ezer néző), egy hete ez még éppen fordítva volt. A 6:30-kor kezdődő Forma-1 közvetítésnek a borongós vasárnapi reggelen nem sikerült kivernie az ágyból a fiatalokat, csupán 159 ezren voltak kíváncsiak a futamra, ez pedig mindössze a lista 20. helyére volt elég. 
 
A teljes lakosság körében a Sztárban sztáron kívül még a Barátok köztnek jött össze a milliós eredmény, így a sorozat összesítésben a második helyezést szerezte meg a 989 ezres nézettségű RTL Híradó előtt. Az 1 perc és nyersz! és A Karib-tenger kalózai után a TV2 híradója, a Tények is befért a top 10-be az ötödik helyen 851 ezres nézőszámmal, ezzel pedig az RTL Klub olyan műsorait előzte meg, mint az Éjjel-nappal Budapest, a Vigyél el! és a nagy sikerű Szulejmán című sorozat. A lista tizedik helyén ugyancsak egy TV2-es műsort, a 746 ezer nézőt érdeklő Összezárva Friderikusszal című produkciót találjuk, melynek vendége, Tóth Gabi a Sztárban sztár nézőinek több mint felét ott tudta tartani vasárnap este a TV2 képernyője előtt. Az M4 és a F1 ebben a korosztályban csupán a 30. helyig jutott (363 ezer nézővel), a legnézettebb köztévés műsor a Duna Hegyi doktor című sorozata lett, mely a 15. helyet kaparintotta meg listánkon 591 ezres nézőszámmal. 
 
A TV2 győzelme a fiatalok főműsoridős eredményein is látszik, de persze csak a vasárnapi estén, amikor is 22,6%-os nézettséget ért el a csatorna, a többi nap gyengébb eredménye viszont lehúzta kicsit ezt a magas számot, így a heti átlag végül 14,1% lett, ami a nyári tíz százalék alatti eredmények függvényében azért nem rossz. Ám míg az RTL Klub stabilan tartja a 20% körüli eredményeit (ezúttal 19%-ot ért el a csatorna), a TV2-nek nem sok esélye van behozni legnagyobb vetélytársát. Az üldöző bolyban a Film+ végzett az élen 6,4%-kal, majd az 5,8%-os Cool következik a listán, a Viasat3 3,3%-ot, a Duna pedig 2,8%-ot tudott felmutatni múlt héten. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)  
b.e.
2015.09.29
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.