Továbbra is élen a Sztárban Sztár

40. heti nézettségi adatok
A Sztárban Sztár a második adására sem veszített a lendületéből, és mindkét korosztályban a hét legnézettebb műsora lett. A második helyen végző Barátok közt nézettségi eredménye alaposan elmaradt az első helyezettétől.
A TV2-nek a Sztárban Sztár harmadik évada sem okozhat eddig csalódást, hiszen a show-műsor második adása is toronymagasan nyerte a hetet, a teljes lakosságban 1 millió 430 ezer, a fiataloknál 511 ezer nézőt ültetve a képernyők elé. A műsor a 18-49-es korosztályban 28,2%-os közönségarányt ért el, a teljes lakosság körében pedig még ennél is jobbat: a vasárnap este tévét nézők 30,9%-át sikerült a TV2 elé csábítania. 
 
A kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban a top 10-be nyolc RTL-es és két TV2-es műsor került, utóbbi csatornát a Sztárban Sztár mellett az Ezek megőrültek! képviseli még a legjobbak között. A Majka és Tilla vezette műsor 301 ezer nézővel a lista hatodik helyén zárt. Az RTL Klub legnézettebb műsora az összesítésben a második helyen végző Barátok közt lett 372 ezres nézőszámmal, A Karib-tenger kalózai 2. 365 ezres nézettségével pedig még egy harmadik helyezést is hozott a csatornának. A negyedik és ötödik helyen az Éjjel-nappal Budapest és a Vigyél el! című műsor áll, a Sebestyén Balázs-féle 1 perc és nyersz! és a Gyetek át szombat este! pedig ezúttal csupán tízes listánk második felébe fért 300 ezer alatti nézőszámmal. A kábeltévék körében a Rohanás című akciófilm lett a hét legnézettebb műsora, mely a Film+-on volt látható, és a lista huszadik helyét szerezte meg 161 ezres nézőszámmal, de az AXN is ott van szorosan a nyomában a Csillagok háborúja - A klónok támadása című mozival, amely 153 ezer fiatalt érdekelt. 
 
Az RTL Klub fiataloknál mért főműsoridős nézettsége 18,7% volt, a TV2-é 14%. A Film+ szerezte meg összesítésben a harmadik helyet 6%-kal, a Cool 5,1%-ot ért el, a Viasat3 pedig a Dunával volt versenyben, és nyert kemény 4 tizeddel jobb eredményt elérve a 3%-os Duna TV-nél. 
 
A teljes lakosság körében két műsornak jött össze a millió feletti nézettség, ám szoros verseny nem volt, az 1 millió 25 ezer nézőt érdeklő Barátok közt több mint négyszáz ezer nézővel maradt el a listavezető Sztárban Sztár mögött. A harmadik helyen az 1 perc és nyersz! című vetélkedő végzett 911 ezres nézőszámmal. A Gyertek át szombat este! ebben a korcsoportban nem fért be a top 10-be, ott van viszont az Összezárva Friderikusszal, melynek 705 ezres nézettsége ezúttal egy tizedik helyezést ért. A köztévé legnézettebb műsora továbbra is a Dunán látható Hegyi doktor című sorozat (600 ezer néző, 15. helyezé), de a Kékfény, a Maradj talpon! és a Fábry is bekerült a legjobb huszonöt közé. 
 
(Adatok forrása: Nielsen Közönségmérés/RTL Klub)  
b.e.
2015.10.06
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.