Miért én?

est.hu:
7/10
|
olvasói
4/10 (3)
2002-ben Cristian Panait ügyész öngyilkosságot követett el, miután nem volt hajlandó meghurcolni egy vidéki kollégáját, aki abban volt „bűnös”, hogy elrendelte egy velejéig romlott kormánypárti politikus letartóztatását.
Tudor Giurgiu filmje ugyan megváltoztatott néhány nevet, ugyanakkor megtartotta a történet legfontosabb elemeit. Adott egy fiatal, alig 29 éves tehetséges, jóképű ügyész, az egyetemen is tanít, fontos barátai vannak, élvezi az életet, majd hirtelen olyan elvárásokkal kerül szembe, amelyeknek erkölcsileg képtelen megfelelni. Giurgiu csak lassan jut el addig a pontig, ahonnan már mi is látjuk, hogy főhősünk teljesen elveszett, ahol a paranoia veszi át az irányítást, és ez a film erőssége és gyenge pontja is. Nem mindenkinek lesz ehhez elég türelme, ugyanakkor így lesz teljes a történet, és így értjük meg, miért jutott el az az ember, ahová.
Vízer
2015.10.29
|
De ce eu?
bolgár-magyar-román krimi, 125 perc, 2015
Cristian Panduru gyors karriert fut be az ügyészségen, és nem kell sokat várnia egy igazán komoly ügyre. Egy korrupciós ügyre, ami talán meghaladja a képességeit, és ő maga is óriási bajba kerülhet.
Rendező:

Tudor Giurgiu

Forgalmazza: Anjou Lafayette
Bemutató: 2015. november 5.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.