Kedvenc helyek

Eagles Of Death Metal: Zipper Down

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (20)
[ alternative / rock ] Vajon mennyire lehet sikeres egy hobbiprojekt, mely farzsebből előkapott rock’n’roll dalokban utazik, és nem mellesleg magáénak tudhatja az univerzum egyik leghülyébb zenekari nevét? Nos, a Puscifer mellett az Eagles Of Death Metal is megadja a nyilvánvaló választ.
Hogy mást ne mondjunk: a csapat november végi budapesti koncertjére máris elkelt az összes jegy, turnéikon pedig ez a legkevésbé sem egyedülálló jelenség. Boots Electric (Jesse „The Devil” Hughes) és Baby Duck (Josh Homme – Queens Of The Stone Age) projektjének titka pofonegyszerű: adott két kitűnő dalszerző, akik jelen zenei környezetben nulla megfelelési kényszerrel rendelkeznek, így képesek egyszerre rettenetesen fogós és szórakoztató szerzeményeket írni. Akárcsak elődei, a Zipper Down is egy görcsöktől totálisan mentes rocklemez, mely még egy ravatalozóban is képes lenne önfeledt partyhangulatot teremteni. 
 

 
A nyitó Complexity kapásból egy óriási pop-stoner himnusz, melynek hatására egy lángnyelves mintákkal megspékelt sivatagi furgon vastag barkós utazóközönsége jelenik meg lelki szemeink előtt. Mindemellett képtelenek lennénk megállni, hogy ne méltassuk továbbra is az Eagles Of Death Metal jellegzetes hangzását: a pincében búgó gitárok még a poposabb részeket is kellően szutykossá teszik ahhoz, hogy a dalokat ne lehessen kommersznek titulálni. Homme továbbra is képtelen kibújni a bőréből, így egyes szerzemények jóval nyilvánvalóbban idézik meg a Queens Of The Stone Age szellemét. Ilyen pl. a Silverlake, a Skin-Tight Boogie vagy a The Reverend. A lemez nagy részét azonban leginkább a Rolling Stones-os vagy épp Beatles-es lazulás jellemzi, előbbire a Got The Power, utóbbira az I Love You All The Time lehet jó példa. És bár egy-két felejthetőbb pillanat is akad az albumon, a Zipper Down összességében legalább annyira telitalálat, mint a lemezborító. 
Trooper
2015.10.19
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.