Halloweeni mókák

Sokan ellenzik a töklámpások és a szellemek vicces ünnepét hazánkban, hiszen a halloween nem magyar ünnep. Ennek ellenére mi igazán kitűnő alkalomnak tartjuk egy kis vidámságra, kalandra vagy éppen otthoni bulis kreatívkodásra ezt az éjszakát.
Alább adunk néhány ötletet halloween ünneplésre, innentől pedig csak rajtad áll a dolog... Partira fel! 
 
Mi is az a halloween? 
 
Tévhit, miszerint a halloween amerikai hagyomány lenne. Sokkal okosabb tehát, ha a szellemek éjszakájának történetét a kelta mitológiában keressük. Ugyancsak tévhit, amikor valaki ezt a boszorkánybulit indokolatlanul a mindenszentekkel vagy a halottak napjával keveri össze. Azonban ezeknek a keresztény ünnepeknek hajszálnyi közük sincsen a kelták démonűző szokásához. Manapság ugyanis ez az ősrégi kelta trend folytatódik a modern halloween hagyományokban is, erre, vagyis a démonűzésre és szellemkergetésre szolgál a közkedvelt töklámpás és az őszi tábortűzgyújtás is. Nem ciki tehát a halloween Magyarországon se, sőt, szerintünk kitűnő ok egy kis mulatozásra a világító tökök szellemes és borzongató éjszakája, mindenszentek előestéjén. A lényeg ugyanis ma már a partin van: beöltözős bulik, boszik és vámpírok, valamint cukorkáért ijesztgető gyerekszellemek várnak, szerte a világban. 
 
Rémséges receptek: 
 
Csinos boszorkányujjak a sütőben 
 
Ha igazán gusztustalan süteményt készítenél a halloween partidba, akkor talán ez számodra a legjobb recept. Gyúrj össze fél kiló lisztet, 250 gramm margarint, egy csipet sót és három tojást, majd ha összeállt a tészta, formálj belőle ujjacskákat. Majd, hogy még élethűbb legyen az egész, vagdosd be őket a perceknél, körmöket pedig mandulából rakhatsz rájuk. Végül már csak annyi dolgod maradt, hogy e rémséges ujjakat betedd a sütőbe nagyjából fél órára, és már kész is a különleges ropogtatnivaló... 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Kretén zombipuding
 
Szívesen falatoznál egy zombiból? Most itt a nagy lehetőség. Hiszen saját zombipudingot készíteni nem is olyan hatalmas ördöngösség, mint azt első blikkre gondolnánk. Elég hozzá, hogy ha főzöl egy adag bármilyen ízű pudingot, vagy egy adag étkezési zselét. Azonban fontos, hogy főzés közben ne felejts el zöldszínű ételszínezőt keverni a masszába. A forró zöld krémet, ha elkészült, óvatosan öntsd ki egy-két deciliteres vizespoharakba, majd díszítsd reszelt csokoládéval, ez lesz ugyanis a zombi haja. Arcot pedig a pohárra rajzolhatsz a szörnybébiknek, mi bátran a fantáziádra bízzuk magunkat és az újszülöttjeidet! 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Félelmetes virslimúmiák 
 
Kenyértésztából készülnek ezek a kis bébimúmiák, elkészíteni őket pedig igazán pofonegyszerű. A kenyértészta ugyanis tíz perc alatt összegyúrható, mindössze lisztre, tojásra, margarinra és sóra lesz hozzá szükséged, csakúgy, mint a boszorkányujjak esetében. Azonban ebben az esetben ujjacskák helyett vékony szalagokra nyújtsd a kész tésztát. Majd ezeket a szalagokat tekerd körbe egy-egy virslin, és mehet is a sütőbe a kis múmiacsalád. Arcot, ha megsültek, mustárból érdemes nekik rajzolni, vért pedig ketchuppal csöpögtethetsz köréjük. Kannibál étvágyat kívánunk! 
 
Elkészítési idő: 40 perc 
 
Nehézségi fok: közepes 
Kurcz Orsi
2015.10.26
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.