Évtizedes hiányt számol fel az AMC új sorozata

Egy fegyverek nélküli világban a harc művészet” – ezzel a fősorral indul az újabb világpremier az AMC-n. Az Into the Badlands az AMC legújabb, saját gyártású sorozata, amellyel a magyar nézők a világon az elsők között, az amerikai premierrel egy időben ismerkedhetnek meg, 2015. november 16-án hétfőn.
Az Into the Badlands harcművészeti drámasorozat, alapja a klasszikus kínai mese, a Nyugati utazás. A sorozat a néhány évszázaddal későbbi jövőben játszódik. Több millióan vesztették életüket természeti és egyéb katasztrófákban. Államok omlottak össze. Kezd kialakulni egy új feudális társadalom, amelyben a gazdagság és a hatalom a legerősebbek és legbrutálisabbak kiváltsága. A sorozat Badlands vidékén játszódik, amely területen hét rivális báró osztozik. Ők ellenőrzik a mindennapi élethez szükséges feltételeket, és támaszkodnak saját lojális hadseregükre. A katonák olyan státuszt és kényelmet élveznek, amelyről földi halandó csak álmodik, és akik életüket is feláldozzák urukért. Kevesen érik meg a 30. születésnapjukat, de Sunny (Daniel Wu) nem hétköznapi harcos. A harcművészetek kíméletlen profija. Alulról indulva hamar felküzdötte magát, vezető harcosa és legfőbb bizalmasa lett Quinn nagyúrnak, akit a magyar származású Marton Csokas alakít.  
 
Ebben a képzeletbeli, futurisztikus világban betiltották a lőfegyvereket, a lőport. Az egyetlen fegyver a harcművészet maradt. Al Gough, a sorozat egyik showrunnere az AMC-nek elmondta, a lehető legautentikusabbá próbálták tenni a képernyőn a harcművészetet. „Egy új világot alkottunk, amelyben nincsenek fegyverek, csak a puszta kezek, a lábak és kardok.” A sorozatban a harc mellett lesz science-fiction, hősök szupererővel, és mindez drámai történetbe kerül. A főszereplő Daniel Wu, Hong Kongban élő kínai-amerikai színész, rendező, producer, aki eddig több mint 60 filmet jegyez. Wu a legkülönbözőbb Kung-fu stílusok mestere, mint a Shaolin, a Wushu és a Muay thai. Wu az AMC-nek elmondta, az volt a fő feladatuk, hogy beépítsék a sorozatba a harcművészetet: „Harcművészeti drámát alkottunk, sőt, még ennél is többet.” Az akciójelenetek sokszor 3 percesek, igazán látványosak, és külön rendezőt kaptak Stephen Fung személyében. 
 
Az Into the Badlands főbb szerepeiben Daniel Wu mellett látható lesz a magyar származású Marton Csokas (A Gyűrűk Ura - A király visszatér) mint Quinn, valamint Emily Beecham (28 héttel később, A falu), Sarah Bolger (Tudorok, Amerikában) és Oliver Stark (Kalandor: Az aranyládika átka, Én hősöm!).  
 
A sorozat showrunnerei/írói Al Gough és Miles Millar (Új csapás, Smallville). Wu mellett mindketten egyúttal vezető producerek is, csakúgy, mint az Oscar-jelölt producerek Stacy Sher és Michael Shamberg (Django elszabadul, Fertőzés). 
2015.11.03
|


Filmek a TV-ben
18:10
Carter edző
amerikai dráma, 2005
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 24. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 39. rész: Tank megmentése
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 9. rész: Chuck és a névsor
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 25. rész
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 761. rész: A vád
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.