A Suicide Squad pszichopatát csinált Jared Letóból

A DC képregényuniverzum jelentős lépéshátrányban van a Marvelhez képest a filmek terén, és jövőre derül ki, van-e egyáltalán esélyük a felzárkózásra. Az év elején a Batman v Superman: Dawn of Justice lesz az első erőfitogtatás a Warner/DC részéről, majd ezt követi nyáron a Suicide Squad, ...

Kapcsolódó cikkek

....ami már csak azért is izgalmasabbnak tűnik, mert ez gyakorlatilag A piszkos tizenkettő szuperbűnözökkel előadott, sajátos remake-je.
 
Rosszfiúnak is beillő jófiúk – Penge és nemsokára Deadpool – már korábban is láthatóak voltak a főszerepben a vásznon, de igaz rosszfiúk/rosszlányok még soha, így a Suicide Squad ebben mindenképp úttörő lesz. A filmbeli öngyilkos osztag tagjait a közös ellenségkép is összekovácsolja: mindannyian szívből gyűlölik Batmant, mert a többségüket ő juttatta rács mögé. 
 
Egy titkos kormányügynökség lehetőséget ajánl a világ fogságban lévő szuperbűnözőinek. Ha segítenek nekik különféle titkos akciók sikeres végrehajtásában, vagyis együttműködő munkatársakká válnak, akkor visszakaphatják a szabadságukat, és teljes amnesztiát kaphatnak bűneik alól. Lehet működőképes egy olyan banda, ami csupa végtelenül önző és kegyetlen szuperbűnözőből áll?
 
Persze hiába minden erőfeszítés, ha egy ilyen filmhez nem találják meg a megfelelő Jokert, márpedig ez Jack Nicholson és Heath Ledger után nem kis kihívás. Sokáig úgy volt, hogy Ryan Gosling kapja a szerepet, ám ő nem akarta több filmre elkötelezni magát, így került a képbe a viszonylag friss Oscar-díjas Jared Leto, aki totális method actinggal a forgatás idejére pszichopatává vált, és a filmbeli barátnőjét játszó Margot Robbie-nak például döglött patkánytetemet küldött ajándékba. Aú! 
 
Hazai bemutató: 2016. augusztus 
2015.11.09
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.