A Suicide Squad pszichopatát csinált Jared Letóból

A DC képregényuniverzum jelentős lépéshátrányban van a Marvelhez képest a filmek terén, és jövőre derül ki, van-e egyáltalán esélyük a felzárkózásra. Az év elején a Batman v Superman: Dawn of Justice lesz az első erőfitogtatás a Warner/DC részéről, majd ezt követi nyáron a Suicide Squad, ...

Kapcsolódó cikkek

....ami már csak azért is izgalmasabbnak tűnik, mert ez gyakorlatilag A piszkos tizenkettő szuperbűnözökkel előadott, sajátos remake-je.
 
Rosszfiúnak is beillő jófiúk – Penge és nemsokára Deadpool – már korábban is láthatóak voltak a főszerepben a vásznon, de igaz rosszfiúk/rosszlányok még soha, így a Suicide Squad ebben mindenképp úttörő lesz. A filmbeli öngyilkos osztag tagjait a közös ellenségkép is összekovácsolja: mindannyian szívből gyűlölik Batmant, mert a többségüket ő juttatta rács mögé. 
 
Egy titkos kormányügynökség lehetőséget ajánl a világ fogságban lévő szuperbűnözőinek. Ha segítenek nekik különféle titkos akciók sikeres végrehajtásában, vagyis együttműködő munkatársakká válnak, akkor visszakaphatják a szabadságukat, és teljes amnesztiát kaphatnak bűneik alól. Lehet működőképes egy olyan banda, ami csupa végtelenül önző és kegyetlen szuperbűnözőből áll?
 
Persze hiába minden erőfeszítés, ha egy ilyen filmhez nem találják meg a megfelelő Jokert, márpedig ez Jack Nicholson és Heath Ledger után nem kis kihívás. Sokáig úgy volt, hogy Ryan Gosling kapja a szerepet, ám ő nem akarta több filmre elkötelezni magát, így került a képbe a viszonylag friss Oscar-díjas Jared Leto, aki totális method actinggal a forgatás idejére pszichopatává vált, és a filmbeli barátnőjét játszó Margot Robbie-nak például döglött patkánytetemet küldött ajándékba. Aú! 
 
Hazai bemutató: 2016. augusztus 
2015.11.09
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.