Budapest ősszel sokkal szabadabb…

Igazán meleg az idei ősz, és ráadásul csodaszép. Mi éppen ezért felkerekedtünk, és bejártuk a várost, felkutatva azokat a hétköznapi városrészeket, amik a mostani, őszi színekkel még sokkal gyönyörűbbek, mint amúgy.
És persze tippjeink is vannak, hogy ha már barangolunk a városban, hol, mit érdemes megnézni, és persze élvezni belőle. 
 
Feneketlen-tó 
Megközelítés: 6-os és 61-e villamos, valamint a 212-es busz
 
A Móricz Zsigmond környéke, hétköznapiasan „a Móricz” egyszerre központi hely, és mégis közkedvelt mászkálós rész is egyben. Kicsik és nagyok imádják a tó környékén élő barátságos kacsákat és a kényelmes padokat. Itt aztán lehet gyönyörködni a sok őszi falevélben, és a tó vizén romantikusan megcsillanó szokatlan novemberi napsütésben. Azt is mondhatnánk, hogy ez a rész egy kis békesziget a belvárostól alig egy köpésre. Az ősszel errefelé kalandozóknak pedig van bőven ötletünk, hogy mivel üthetik el a környéken az idejüket: a közelben BUBI-állomás, kiépített futópálya, izgalmas és különleges játszótér, csodás éttermek, valamint vagány hamburgerbárok is várják a kikapcsolódni vágyókat. 
 
Hűvösvölgy
Megközelítés: Fogaskerekű, 61-es villamos 
 
Talán a város egyik leggyönyörűbb helye, és legkedveltebb túracélpontja a városszéli Hűvösvölgy. A környék varázslatos tájai pedig ősszel a temérdek színes falevéllel igazi tündérmesévé változnak. Érdemes tehát felhúzni a túrabakancsot és nekivágni a klasszikus túrának: hiszen gyermekvasutazni, fogaskerekűzni, vagy éppen megmászni a Normafát, mind olyan dolog, ami soha nem megy ki a divatból, sőt, évszaktól függetlenül kitűnő móka az egész családnak. A romantikázó pároknak persze inkább a Libegőt ajánljuk! 
 
Lágymányos, Újbuda 
Megközelítés: 4-es villamos, 33-as busz
 
Újbudáról talán nem is sejtenénk, hogy mennyi izgalmas programot kínál, persze ősszel is. Először is nem titok, hogyha az ember egy kicsit böngészi az internetet, akkor hamar egyértelművé válik, hogy ez a városrész például telis-tele van BUBI-állomásokkal. Szóval nem kérdéses, hogy két keréken a legérdekesebb bejárni ezt a ma már külvárosinak számító kerületet. Szerencsénkre azonban nem csak a bringaállomások, hanem a használható bicikliutak is igencsak megszaporodtak a lágymányosi és kelenföldi környéken az elmúlt években. Gyönyörű családi program például a Duna-parton végigtekerni, vagy éppenséggel kipróbálni a városrész izgalmas régi játszótereit, pihenésképpen pedig megmászni a közeli Gellért-hegyet… 
 
Bringabiztos!
Nyúl utca, Városmajor 
Megközelítés: 18-as és 61-es villamos
 
Nyáron a szabadtéri színházi élet egyik központja a város kedvenc parkja, ilyen időben viszont szintén kitűnő bringás célpont. Azt persze nem állítjuk, hogy a Városmajorban hatalmasat lehet kirándulni, egy vidám vasárnapi sétára mégis nehezen tudnánk hangulatosabb helyet találni. Sőt, az sem titok, hogy az ódon fák között edzőpark és focipálya is van azoknak, akik nem csak andalogni szeretnének ebben a „forró” novemberi időben.  
 
 
 
 
 
 


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.