Kedvenc helyek

Új éra kezdődött a Coldplay életében

Hosszú várakozás után végre megjelent a Coldplay hetedik stúdióalbuma, mely az A Head Full of Dreams címet kapta, és december 4-én került a boltok polcaira. A cím (Egy fej tele álmokkal) és a színes, vidám hangulatú borító jól tükrözi, mire is számíthatunk a lemezen.
A 15 éve alakult zenekar frontembere, Chris Martin nemrég elvált feleségétől, Gwyneth Paltrow-tól, ezzel új korszak kezdődött az életében, az elkészült album alapján pedig kijelenthetjük, hogy ez egy sokkal vidámabb, szívderítőbb időszakot jelent mind Martin, mind a Coldplay viszonylatában. Különösen szembetűnő mindez a legutóbbi albummal, a szakma és a közönség által egyaránt lehúzott Ghost Stories-zal párhuzamot vonva, pedig mindössze másfél év telt el a két lemez megjelenése között. 
 
A 11 dalt tartalmazó A Head Full of Dreams című albumon rengetegen közreműködtek: többek között Beyoncé, Noel Gallagher, Tove Lo és Merry Clayton is ezt a listát erősíti. Az új album első videoklipje, az Adventure of A Lifetime című dal már a Youtube-ra is felkerült, és hamar népszerűvé vált: 
 

 
Az A Head Full of Dreams már a megjelenése előtt több zenei oldalon toplistás lett, miután a banda a BBC Radio egyik műsorában eljátszott róla néhány dalt a hallgatóknak. A zenekar ezenkívül azt is bejelentette, hogy ők lesznek a jövő évi Super Bowl félideji show-jának fellépői, ezzel olyan előkelő névsorhoz csatlakoznak, mint a U2, Katy Perry, Madonna, Michael Jackson, Prince, Beyoncé, Paul McCartney vagy az Aerosmith. 
2015.12.09
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.