Így készült a Star Wars – Az ébredő Erő

Vitán felül áll, hogy a Star Wars – Az ébredő Erő az év legnagyobb filmeseménye, aminél már csak egyetlen kérdés maradt: átveszi-e a világ legsikeresebb filmje címét James Cameron Avatarjától? Amíg ez kiderül, addig megosztunk veletek pár izgalmas részletet a kulisszák mögül.
10. Miután George Lucas 2012-ben eladta a jogokat a Disneynek, sokáig úgy volt, hogy tanácsadóként azért ott marad a franchise mellett, ám az egeres cégnél nem kértek az ötleteiből és kikukázták azokat. 
 
9. Bár Kathleen Kennedy első választottja valóban J. J. Abrams volt a rendezésre, Abrams először visszautasította őt. A második választott Brad Bird volt, aki annyira nyakig merült a Holnapolisz munkálataiba, hogy nem tudta elvállalni, így a harmadik befutó, Matthew Vaughn került a képbe, aki még az X-Men: Az eljövendő múlt napjairól is lemondott a projektért, viszont kreatív nézeteltérések miatt később innen is lelépett, és így jött a képbe megint J. J. Abrams. 
 
8. J. J. Abrams rendező az újak mellett a régi arcokat is szerződtette, viszont Mark Hamill és Carrie Fisher esetében ennek ára volt. A filmes a forgatás előtt extrém fogyókúrára fogta a régi motorosokat, és Fisher saját bevallása szerint több mint tizenöt kilótól szabadult meg azért, hogy ismét Leia hercegnő bőrébe bújhasson. 
 
7. Mivel a szereposztást is hatalmas titoktartás övezte, néhány új színész – például Domhnall Gleeson és Oscar Isaac – csak az utolsó pillanatban tudta meg, hogy megkapta-e a szerepet. Isaac például azt mesélte, hogy órákig várt egy londoni hotelszobában, és csak arra várt, hogy szóljanak neki: vajon egy következő géppel munka nélkül repülhet vissza az Egyesült Államokba, vagy ő is részt vehet a hotelben megejtett első olvasópróbán. 
 
6. 2014 nyarán egy időre le kellett állítani a forgatást, miután az Ezeréves Sólyom ajtaja rácsapódott Harrison Fordra, és ő bokatörést szenvedett. A hozzá segíteni siető J. J. Abrams háta sem úszta meg: ő is megsérült, amikor segíteni akart a kollégájának. 
 
5. A film költségvetése 200 millió dollár volt, amivel messze ez lett minden idők legdrágább Star Wars-mozija. 
 
4. A filmet hagyományos 35mm-es filmre forgatták, 2D-ben, és csak az utómunkálatok során készítették el belőle a 3D-s változatot. 
 
3. Bár a 83 éves John Williams az utóbbi időben betegséggel küzdött, és több filmes megkeresést is lemondott – például nem ő szerezte a zenéjét Spielberg Kémek hídja című filmjének sem -, Az ébredő Erő zenéjétől egy bulldózerrel sem tudták elvontatni, és végül ő szerezte az új epizód zenéjét. 
 
2. A következő rész rendezője, Rian Johnson (Looper - A jövő gyilkosa) maga is részt vett a film forgatásának jó részén, és végig követte az utómunkálatokat is, hogy kellően felkészülhessen a VIII. epizód forgatására, amit majd 2017 végén mutathatnak be. 
 
1. Eddig minden Star Wars mozifilm premierje májusra esett. Ez lesz az első olyan film a franchise történetében, amit decemberben mutatnak be. 
2015.12.14
|


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
 
szeptember 12 - 18.
 
Budapest, Belvárosi Színház, szeptember 18. 19:00
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.