Kedvenc helyek

Danzig: Skeletons

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (2)
[ blues / punk / rock ] A 2010-es Deth Red Sabaoth ugyan nem lett Danzig-klasszikus, ám az említett lemez elég erős volt ahhoz, hogy a szebb napokat látott Glenn Danzig ismét tényező legyen a rock/metálszíntéren. Most azonban újra ütvefúróval esett neki saját legendájának.
Szerencsére a Skeletons nem hagyományos sorlemez, így nem sikerült olyan mértékű pusztítást végeznie, mint anno az életműhöz minden szempontból méltatlan Circle Of Snakes-szel. Persze rögtön adódik a kérdés: ötévnyi szünet után Evil Elvis miért csak egy félórás feldolgozáslemezzel szúrja ki a rajongók szemét? Nos, ha kreativitása valóban olyan kritikus állapotban van, mint ahogy azt a Skeletons sugallja, akkor talán jobb is, ha nem kísérletezett saját szerzemények legyártásával. 
 
Elsőként újfent a rettenetes hangzás üti meg a hallgató fülét. Danzig úrnál mintha 2004 óta koncepció lenne, hogy lemezei úgy szóljanak, mintha egy Orion tévé dobozában vették volna fel őket közvetlenül azután, hogy folyékony nitrogént öntöttek a hangmérnök fülébe. Ez pedig jelen esetben (is) kíméletlenül kiheréli a fantáziától amúgy sem duzzadó szerzeményeket.
 
Az első track a Devil’s Angels című 1967-es motoros film főcímzenéjének átirata, melyből Danzigék egy kiváló Misfits-dalt kreáltak. A lejtmenet azonban hamar kezdetét veszi: a Paul Wibiertől átvett Satan azonban annak ellenére is élvezhetetlen, hogy a frontember egészen meggyőzően használja kissé már megkopott hangszálait. Az Elvis-féle Let Yourself Go-ban Tommy Victor gitáros komoly hiányossága mutatkozik meg: a Prong-főnök modern metálos közegben tökéletes témákat tud hozni, de a lazább műfajokhoz egyszerűen nincs érzéke. Többek között ezért dögunalmas a vagy a Rough Boy című ZZ Top- vagy a N.I.B. című Black Sabbath-klasszikusok feldolgozása is. A kegyelemdöfést azonban mégis csak a szörnyű kályhacsőhangzás adja meg a daloknak. A Skeletons fekete öves fanatikusok számára is nyugodt szívvel kihagyható kiadvány. 
 
 
kirsch
2016.01.04
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.