Kedvenc helyek

Jazz Showcase 2016

Budapest, Müpa Budapest, 2016. január 22 - 24.
A Jazz Showcase Közép-Európa legnagyobb tehetségbörzéje, mely már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. A színpad ezúttal is a hazai jazzszíntér kiemelkedő egyéniségeié: fellép a Laszlo Gardony Trio, a Binder Quartet, illetve Oláh Krisztián, Tálas Áron és Gayer Mátyás.
Gárdony László neve akár ismeretlenül is csenghet a budapesti jazzklubok látogatóinak, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne lenne komoly tényező a műfajban. A zenész 1983-ban Amerikába utazott és a Berklee College of Music hallgatója lett. Azóta már a neves intézmény zongoraprofesszora. Triójában John Lockwood és Yoron Israel kíséri. A Jazz Showcase második napján Binder Károlyé a színpad, aki nem más, mint a Zeneakadémia jazz tanszékének vezetője. A Binder Quartet újjáalakulása óriási hír lehet azoknak, akik már a hetvenes-nyolcvanas évek óta figyelemmel kísérik a hazai színteret.
 
Az utolsó napon a fiatalabb generáció tehetségei zenélnék: Oláh Krisztián, Tálas Áron és Gayer Mátyás jazz-zongoristák idén egyaránt bekerültek a Montreux Jazz Solo Piano verseny döntőjébe. A fő fellépők mellett 16 és 19 óra között három-három olyan fiatal formáció mutatkozik be, amely most alapozza meg jövőbeli sikereit. A délutáni koncertek mindhárom napon ingyenesek.
 
Jegyár: 0-3200 Ft
Trooper
2016.01.14
|


Játék
Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.