Kedvenc helyek

Ignite: A War Against You

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (4)
[ hardcore / punk ] Még hogy egy dallamos punkzenekar nem tud Chinese Democracyt alkotni! Ráadásul az Ignite esetében is ugyanaz indokolja a maratoni ziccert, mint a Guns N’ Rosesnál: az égvilágon semmi. Az viszont borítékolható, hogy Téglás Zoliék rajongótáborát nem fogja megosztani az új lemez.

Kapcsolódó cikkek

Az Ignite legutóbbi lemeze, az Our Darkest Day 2006-ban jött ki. Azóta a Los Angeles-i csapat veresegyházi frontembere turnézott a Misfits-szel, lemezt készített a Pennywise-szal, szerepelt musicalben, küzdött súlyos hátsérüléssel, énekelt magyar nótát a Kívánságkosárban, csúfos halált halt az Argo 2.-ben, egy punk-rock formáció esetében azonban ez sem lehet korrekt magyarázat tízévnyi hallgatásra. Azonban ez a legkomolyabb kritika, ami a zenekart érheti. Az A War Against You ugyanis bivalyerősre sikeredett. 
 
Az egyik legfontosabb tényező, melynek köszönhetően az Ignite mindig is több volt, mint a kaliforniai dallamos punkhullám egyik képviselője, az a frontember maga. Zoli ugyanis amellett, hogy kitűnő dallamérzékkel bír, a legegyszerűbb zenei alapra is képes leénekelni a műholdat az égről. Ezt már a nyitó Begin Againben is bebizonyítja. A Nothing Can Stop Me egy tipikus Ignite-himnusz, melyre máris egy gigászi circle pit bontakozik ki lelki szemeink előtt.
 

 
Akadnak azonban kevésbé tipikus trackek az albumon: az Oh No Not Again már-már slágerrockba hajlik, az ökölrázós-csordavokálos refrén pedig csak ráerősít erre. A Rise Up hajszál híján rockoperás manírokkal indít, ám végül egy dühös punkdalba csap át. A kizárólag ének-gitár felállásban megszólaló Work megint csak nem egy kiszámítható darab, ám a lemezt záró Falu gondoskodik róla, hogy védjegyszerű Ignite-lemezként könyveljük el az A War Against You-t. (Már csak Zoli összetéveszthetetlen akcentusa miatt is.) Tíz év ide vagy oda, megérte várni, az új Ignite-album ugyanis méltó folytatása az Our Darkest Daynek. 
kirsch
2016.01.15
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.