Kedvenc helyek

Szűk családi körben búcsúztatják David Bowie-t

David Bowie családja szűk körű megemlékezéssel búcsúzik a vasárnap elhunyt zenésztől. A hozzátartozók Bowie hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a zárt körű búcsúszertartást.
Ugyanitt üdvözölték a zenész tiszteletére meghirdetett koncerteket és rendezvényeket, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy azokat tőlük függetlenül szervezik. 
 
A BBC News a Daily Mirror című lapra hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a világhírű rockzenészt elhamvasztották New Yorkban, és kívánsága szerint sem a család, sem a barátok nem vettek részt a hamvasztáson. A zenész egyik szóvivője a BBC kérdésére ugyanakkor nem erősítette meg és nem is cáfolta a hírt. 
 
A család Thank you (Köszönjük) című csütörtöki közleménye szerint magánszertartás keretében búcsúznak el a sztártól és továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét a gyász idején. Elmondták továbbá, hogy rendkívül hálásak a világ minden tájáról érkező szeretetért és támogatásért. 
 
Bowie vasárnap hunyt el rákbetegségben, 69 éves volt. Két nappal korábban, a születésnapján jelent meg Blackstar című új albuma, amelyet sokan utólag búcsúként értelmeznek. A lemez valóban tartalmaz olyan sorokat, mint a „Look up here, I'm in heaven" (Nézz ide fel, a mennyben vagyok), ám Tony Visconti producer a Rolling Stone magazinnak azt mondta, az elmúlt hetekben Bowie öt új dalt írt és rögzített. 
 
Arról is beszámolt, hogy körülbelül egy héttel a halála előtt az énekes felhívta őt és „a Blackstar folytatását tervezte". „Azt gondoltam és ő is azt gondolta, hogy legalább néhány hónapja van még. Nem tudom, de azt hiszem, ezután a hívás után nagyon gyorsan rosszabbodhatott az állapota" - nyilatkozott Visconti, aki egyike lesz a New York-i Carnegie Hallba tervezett márciusi Bowie-emlékkoncert fellépőinek. A zenész „rendkívüli élete és munkássága" előtt fognak tisztelegni a februári Brit Awards gáláján is. 
 
Mindeközben a Blackstar jó úton halad afelé, hogy Bowie első listavezető albuma legyen az Egyesült Államokban, a korong eladásai ugyanis a magasba szöktek a zenész halálhírét követően. A lemez Nagy-Britanniában is a csúcshoz közelít, és Bowie 13 korábbi albuma is várhatóan bekerül a top100-as korongok közé. 
 
(MTI) 
2016.01.15
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.