Kedvenc helyek

PESTI ESTek: Tortoise (US), Sam Prekop (US)

Budapest, A38 Hajó, február 17. 20:00
Először lép hazánk területére a chicagói Tortoise: az 1990 óta létező kvintett esetében ez a hetedik lemez bemutatója révén jön létre. Az új irányba induló, The Catastrophist című korong dalai előtt a szintén jó nevű énekes-gitáros-festőművész izzít.
A posztrock-teknőcre jó sokat kellett várnunk, de bizakodhatunk, hogy élőben pár tételt fognak játszani például a második lemezükről is; ugyanis a Millions Now Living Will Never Die több mint mérföldkő a poszt-rock univerzumban. Ebben a gazdag, instrumentális közegben megfér egymás mellett az ambient, a dub, a jazz több válfaja és a progresszív rock is, de még a vibrafon és marimba kombója sem lóg ki.
 

 
A zenekar trükkje az, hogy egyenként is multiinstrumentalistákról van szó, így nem esik nehezükre pár merész húzás. Hét évig ügyködtek a 11 számos, szintirockban dúskáló anyagon, melyen – újításként – vendég vokalisták (a soul-balladát daloló Georgia Hubley-n túl Todd Rittman, aki a ’73-as David Essex-dalt, a Rock On-t énekli borzongatóan) is szerepelnek. Ez idő alatt még egy pszicho-horror filmhez is írtak folk hatású zenét (a 2012-es Lovely Molly). Felvezetésül a művészcsaládból származó, szintén chicagói Sam Prekop játssza retro-future elektronikába mártott dalait, aki a pop-rock The Sea and Cake csapatból is ismerős lehet.  
 
Jegyár: 5500 Ft 
Air
2016.01.21
|


Játék
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját.
Laci bácsi a hős, aki egymaga asztal alá főzte a komplett magyar gasztroforradalmat
Herczeg Márk
(444)
Kedves Széll Tamás, lefőtt a kávé! Lehet visszamenni a konyhába, a főzést meg meghagyni a profiknak!
2
24
Vajna Tímea exkluzív beszámolója Cannes-ból
Vajna Tímea
(Life.hu)
Már hónapok óta kacérkodtam a gondolattal, hogy elindítom a blogomat, és létrehozok egy fórumot, ahol beszámolhatok azokról az érdekességekről, amik velem történnek.
4
28
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.