Kedvenc helyek

Skunk Anansie: Anarchytecture

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
[ alternative / pop / rock ] Jobb, ha az elején leszögezzük: a Skunk Anansie-nél kevesebb energikusabb, zúzósabb, mocskosabb koncertzenekar létezik az univerzumban. Még akkor is, ha a 2009-es újjáalakulást követő lemezeiken ebből az égvilágon semmi nem érződik. És ez igaz az Anarchytecture-re is.
A brit csapat a 90-es években egyike volt az alternatív hullám legizgalmasabb formációinak, az énekesnő, Skin egyedi hangja és megjelenése eleve ellehetetlenítette, hogy a Skunk Anansie-t ötperces tucatzenekarként emlegessék. És bár hajszál híján a mainstream részévé váltak, első három lemezük nyersessége és punkos dühe túl hangsúlyos volt ahhoz, hogy bárki is kommersznek titulálja őket. Aztán jött nyolc év szünet, de a zenekar már nem régi formájában tért vissza. 
 
A Wondrelustre album jóval polírozottabbra sikerült elődeinél, és az Anarchytecture sem arról árulkodik, hogy anno megbánták volna a poposabb irányváltást. Lehet, hogy ezáltal a csapat eladhatóbbá vált, az azonban kétségtelen, hogy mindezt komolyan megsínylette a zenekar egyedisége. A nyitó Love Someone Else-t pl. csak Skin orgánuma menti meg attól, hogy egy tucat popslágerré silányuljon. A Victimben elő-előtűnik a régi szellemisége, a gitáros, Ace is kellemes groove-okkal támogatja meg Cass basszusfutamait. A Death to the Lovers ezzel szemben a tökéletesen jellegtelen romantikus popdal mintapéldánya, mely egy Taylor Swift-lemezen tökéletesen megállná a helyét, de Skinéktől kifejezetten kínosnak hat.
 

 
A Bullets sem kimondottan Skunk Anansie-darab, sokkal inkább egy Gene Simmons által írt KISS-dal(!) ugrik be róla, de így sem mondható rossznak. Szerencsére a lemez vége sem laposodik el teljesen, a Suckers! című stoner rockos átvezetőt a We Are the Flames követi, mely magasan az Anarchytecture legerősebb szerzeménye. Nincs kétség afelől, hogy a zenekar koncerten az új dalokat is képes átitatni az ominózus energiával, ám ettől még az idei album bőven felejthető alkotás. 
kirsch
2016.01.25
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.