Kedvenc helyek

Jamison Ross (USA)

Budapest, Müpa Budapest, február 10. 20:00
Jamison Ross vélhetőleg nagyon jól tudja, milyen érzés szakmai féltékenység céltáblájának lenni. A tengerentúli jazzdobos ugyanis 28 éves korára olyan sikereket ért el, melyről fiatal kollégáinak többsége álmodni sem nagyon mer.
Ross tinédzserként egy templomi zenekarban játszott, ahonnan egyenes út vezetett számára a New Orleans-i Egyetem jazz tanszakára, ahol mesterfokozattal végzett. Karrierje 2007-ben indult be igazán, amikor Washingtonban egy alkalommal együtt zenélt Carmen Lundryval. A Grammy-díjas énekesnő végül felkérte, hogy legyen zenekara állandó tagja. 2012 szeptemberében utolsóként lépett fel a Washingtoni Történelmi Múzeumban tartandó Thelonious Monk Nemzetközi Jazzversenyen, új értelmet adva az „utolsókból lesznek az elsők” szállóigének. Versenygyőzelemnek köszönhetően dolgozhatott Cécile McLorin Salvant-nal, Dr. Johnnal, Christian McBride-dal és Wynton Marsalisszal is.
 
Tavaly megjelent első szólólemezén nem csupán dobosként, de énekesként és dalszerzőként is közreműködött. A Jamison című albumon jól érzékelhető, milyen kiváló érzékkel képes lavírozni a blues, a jazz, a soul és a funk között.
 
Jegyár: 2500-3900 Ft 
Trooper
2016.01.28
|


Játék
Harminc év után újra színpadon látható A bábjátékos című rockopera a Soproni Petőfi Színházban.
Laci bácsi, gasztropornó és a kulturális kirekesztés
Böcskei Balázs - Mikecz Dániel
(Dinamó Műhely)
Laci bácsikon és egészen fura gasztrokultúrájukon rötyögni semmivel sem jobb, mint prolizni. Lévén ugyanaz.
23
10
Én így szüretelek
Alkonyi László
(Borrajongó)
Évjárattól függően, ez 3-8-szori szüretet jelent egyetlen ültetvényen. Ezért volt nekünk tavaly három hektárról 23 szüreti napunk.
1
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.