Kedvenc helyek

Jamison Ross (USA)

[ blues / jazz / soul ]
Budapest, Müpa Budapest, 2016. február 10. 20:00
Jamison Ross vélhetőleg nagyon jól tudja, milyen érzés szakmai féltékenység céltáblájának lenni. A tengerentúli jazzdobos ugyanis 28 éves korára olyan sikereket ért el, melyről fiatal kollégáinak többsége álmodni sem nagyon mer.
Ross tinédzserként egy templomi zenekarban játszott, ahonnan egyenes út vezetett számára a New Orleans-i Egyetem jazz tanszakára, ahol mesterfokozattal végzett. Karrierje 2007-ben indult be igazán, amikor Washingtonban egy alkalommal együtt zenélt Carmen Lundryval. A Grammy-díjas énekesnő végül felkérte, hogy legyen zenekara állandó tagja. 2012 szeptemberében utolsóként lépett fel a Washingtoni Történelmi Múzeumban tartandó Thelonious Monk Nemzetközi Jazzversenyen, új értelmet adva az „utolsókból lesznek az elsők” szállóigének. Versenygyőzelemnek köszönhetően dolgozhatott Cécile McLorin Salvant-nal, Dr. Johnnal, Christian McBride-dal és Wynton Marsalisszal is.
 
Tavaly megjelent első szólólemezén nem csupán dobosként, de énekesként és dalszerzőként is közreműködött. A Jamison című albumon jól érzékelhető, milyen kiváló érzékkel képes lavírozni a blues, a jazz, a soul és a funk között.
 
Jegyár: 2500-3900 Ft 
Trooper
2016.01.28
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.