Kedvenc helyek

Daz-N-Snoop: Cuzznz

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (2)
[ hiphop / pop ] Snoop Dogg legutóbbi lemezéhez hasonlóan fatális zenei eltévelyedést utoljára Fenyő Miklós produkált a 80-as években, mikor kockás zakós jampiból a szocialista blokk Grandmaster Flash-évé váltott át. (Mintha a hidegháborús helyzet nem lett volna eleve pattanásig feszült!)
Azonban az öreg strici esetében – természetesen Snoopról van szó – a váltás nem volt mentes mindennemű előzménytől, már Reincarnated című albumán egyértelművé tette, hogy zenei környezetváltozásra vágyik. Bár a Snoop Lion fedőnéven kiadott reggae-dalokat sem fogadta osztatlan lelkesedés, mégis sokkal fogósabbak és karakteresebbek voltak, mint a tavalyi Bush totálisan arctalan tucat pop-funky szerzeményei. Most azonban összeállt a nyugati parti rapperrel, Daz Dillingerrel, és majdnem csak ott folytatja, ahol a 2011-es Doggumentaryn abbahagyta. Tegyük hozzá, kevésbé meggyőző formában. 
 
Az albumot sokkal inkább Snoop Dogg kommerszebb, r’n’b-sebb irányvonala uralja, a Daz által képviselt old school hiphop minimális teret kap az anyagon. A Cuzznz csupán egyetlen szempontból titulálható ortodox raplemeznek: mindössze három producer dolgozott rajta. Ehhez képest korántsem egydimenziós anyag, bár a változatosság kevés az üdvösséghez. Igazán jellegzetes, megjegyezhető tracket mikroszkóppal sem lehet találni a lemezen, ugyanakkor többségük olyan geil, mint egy üveg meggyszörppel felöntött Pink Cadillac koktél. Irritálóan sok autotune, laza, többnyire minimalista alapok és elcsépelt r’n’b vokálok – nagyjából ez minden, amivel a zenei tartalmat össze lehet foglalni.
 

 
Dez nyersebb rappelése még javíthatna a helyzeten, de számára érezhetően a másodhegedűs szerepét osztották ki. Dalokat szinte képtelenség kiemelni: a Dic Walkban vagy a Keep'a Nigga High-ban ugyan valami felcsillan a régi Snoop Doggból, de ezek sem emelkednek ki a nagy büdös átlagból. A Cuzznz nem más, mint egy tökéletesen profi, ám fröccsöntött popprodukció. Sem több, sem kevesebb. 
Trooper
2016.02.02
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.