Pest is... kidobja 
a karácsonyfát

A mézeskalács illatú, szeretettel kibélelt hangulat úgy tűnik el szilveszter után, mint a kicserélésre váró ajándékok blokkja. Az átutazóban lévő családi harmóniát természetesen sosem tesszük azzal tönkre, hogy ott helyben bevalljuk a spenótzöld pulcsiról, miként fogja majd a szekrény sötét magányában kivárni a következő szenteste érkezését.

Kapcsolódó cikkek

A nagypapinak vett fejvakaró ugyan mókás pillanatokat szerzett aznap este, de már akkor tudtuk, az egyik polcon örök pihenésre ítélik. Viszont aminek még januárban is nagyon örülünk az a januárra szóló wellness hétvége. Ha pedig nem voltunk ilyen szerencsések, akkor az önsajnálatból táplálkozó lendület elvisz bennünket vásárolni az első plázáig. Ott aztán lubickolhatunk a nagy év eleji leárazásban, ami a karácsonyi rohamkor már javában tartott. 
 
Na és a fogadalmak, mert teszünk, még ha nem is mondjuk ki a velünk élő hitetleneknek, kik oly sokszor látták bukásunkat. Ezzel van összefüggésben a trafikok forgalmának visszaesése az új esztendő nyitó hetében, azonban elég néhány, munkahelyen eltöltött nap, és ismét rájövünk a főnök nem olyan angyali pofa, mint amikor a céges bulin kanalazta a puncsot, így indokolt rögtön cigarettafüstbe burkolózva kibeszélni a kollégákkal. 
 
A kölcsönös udvariasság jegyében minden rokonnál alázattal elfogyasztott sütihegy és ínycsiklandó kalóriabomba, később súlyos következményekkel járnak. A hetekig tartó gasztroámokfutást követően a pórusainkból is bejglit izzadva menekülünk le a közeli edzőtermekbe, alkalmazunk széles mosollyal ostort csattogtató személyi trénert. Azt azért borítékolhatjuk, hogy a lendület a fele társaságnál sem tart ki a riói olimpiáig. 
 
A még fájdalmasabb újévi randevúink egyike a fogorvosunknál tett látogatás. Ő persze tárt karokkal, részvétet mímelve fogad bennünket. Tékozló fiúként ültet a székbe, dörzsölve tenyerét, "ááá" ez nem szimpla kontroll, annál komolyabb, mert az a fránya habcsók magával hozhat egy új koronát akár egy hosszadalmas gyökérkezelést.  
 
Van, akinél a szentimentalizmus, ám többnyire inkább a lustaság tartja lakásban január végéig a karácsonyfát. Addigra persze az állapota egy tatár dúlta településre hasonlít, pucér ágak, kibelezett szaloncukor papírok és alatta egy bontatlan ajándék, egy szándékosan figyelmen kívül hagyott krepp ágynemű garnitúra. A lakótelepeken kiemelten figyelni, mert ilyenkor alacsonyan szállnak a fenyők! A szomszéd néni szertelen Fifikéje majdnem pórul járt egy röppályát tévesztett normandnak hála, de azért szerencsére még megkaphatta a délutáni jutalomfalatot. 
 
Kétszer kinéztünk az ablakon és máris nyakig benne 2016-ban. Túl az első áremeléseken, laza taxisblokádon, a foci EB-re sem kapunk elég jegyet, a sarkon már mondogatják is: „Tavaly minden jobb volt!” 
 
 
 
 
Cheese
2016.02.05
|


Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.