A Vígszínház a reims-i fesztiválon járt

Az elmúlt héten a francia közönség két alkalommal láthatta a Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját, Bodó Viktor rendezését, A revizort a Scéne D’Europe fesztiválon.

Linkek

A Reims Scéne D’Europe művészeti fesztivál az egyik legrangosabb kortárs európai fesztivál, amelyen számos művészeti ág képviselői mutathatják meg magukat. Az idei fesztivál fókuszában Görögország áll, így a programban német és francia előadások mellett több görög társulat és rendező vendégszerepel.
 
A Vígszínház meghívása a fesztiválra azért is különleges megtiszteltetés, mert ilyen hatalmas produkciót nagyon nagy kihívás vendégjátékra vinni. A Vígszínház tavaly is sikerrel szerepelt a francia város művészeti seregszemléjén az 1914 című nemzetközi koprodukcióval. Idén pedig már az Európai Színházi Unió (UTE) teljes jogú tagjaként vett részt a fesztiválon, amelynek házigazdája, a reimsi színház, szintén az UTE tagja, így a találkozó ideje alatt fontos együttműködési tárgyalásokra is lehetőség nyílt.
 
(forrás: Vígszínház)
2016.02.08
|


Ahol a héten érdemes...
 
 
Budapest, A38 Hajó, augusztus 22. 20:00
 
Budapest, Millenáris, július 1. - szeptember 11.
Játék
A Tom Cruise főszereplésével készült film elképesztő megtörtént eseményeken alapul: hőse egy szélhámos pilóta, akit hirtelen felbérel a CIA, hogy részt vegyen Amerika történetének egyik legnagyobb titkos hadműveletében.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.