A Vígszínház a reims-i fesztiválon járt

Az elmúlt héten a francia közönség két alkalommal láthatta a Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját, Bodó Viktor rendezését, A revizort a Scéne D’Europe fesztiválon.

Linkek

A Reims Scéne D’Europe művészeti fesztivál az egyik legrangosabb kortárs európai fesztivál, amelyen számos művészeti ág képviselői mutathatják meg magukat. Az idei fesztivál fókuszában Görögország áll, így a programban német és francia előadások mellett több görög társulat és rendező vendégszerepel.
 
A Vígszínház meghívása a fesztiválra azért is különleges megtiszteltetés, mert ilyen hatalmas produkciót nagyon nagy kihívás vendégjátékra vinni. A Vígszínház tavaly is sikerrel szerepelt a francia város művészeti seregszemléjén az 1914 című nemzetközi koprodukcióval. Idén pedig már az Európai Színházi Unió (UTE) teljes jogú tagjaként vett részt a fesztiválon, amelynek házigazdája, a reimsi színház, szintén az UTE tagja, így a találkozó ideje alatt fontos együttműködési tárgyalásokra is lehetőség nyílt.
 
(forrás: Vígszínház)
2016.02.08
|


Sodródás.
Budapest, Trafó, március 30. - május 7.

Kozma 2016.
Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, március 30. - április 23.

Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
március 23 - 29.
 
Debrecen, március 27. - április 2.
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.