Kedvenc helyek

mïus: Broken Words

DALPREMIER!
est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ electronica / triphop ] A nemzetközileg is jegyzett, Álmos Gergely-féle mïus harmadik nagylemeze április elején fog napvilágot látni, a berlini Sonar Kollektiv gondozásában. Az Eigengrau második előfutára az amerikai Laura Hahn énekével felvett, különleges kislemez.
A budapesti építész-zenész 2011-ben, Horányi Julival alapította meg formációját, mellyel jól csengő nevet szerzett az elektronikus zenék rajongóinak körében. A színész-énekesnő tavaly külön utakra lépett, így Gergő vendégvokalistákkal tágítja eddig sem túl szűk horizontját. A készülő albumról az elsőként közzé tett dalt Hegyi Dórival készítette.
 
A poposan fülbe mászó, Delusional című szám (és annak Pitto-felé remixe) külföldi adókon – például az Ibiza Global Radio-ban – már sikerrel fut. A második tétel pár lépéssel messzebbre merészkedik: napfényes hangulat helyett komorabb, merengősebb lett, ám varázsa tagadhatatlan. A Gergő által a Soundcloudon megismert Laura Hahnnal, online felvett Broken Words című dal igen csak szívbemarkoló: a basszus-dobbanásaira ráúszó vokál a legnagyobb triphop pillanatokat idézi, melyet Vári Gábor gitárjátéka színesít. A főleg akusztikus és chillout vonalon mozgó, Venice Beach-i dalszerző-énekesnővel készült dalhoz a kislemezre a német fővárosban élő, jazz-, kortárs-, Boards Of Canada- és Radiohead-hatásokat is felvállaló, 35 éves lengyel multiinstrumentalista, Mooryc remixe került fel. 
 
A szintén berlini Calyx Mastering által kevert nagylemez nívója nem lesz kérdéses, ugyanis referenciáik közt az alábbi neveket találjuk: Moderat, Todd Terje, Atoms for Peace, Caribou, Four Tet. Juhász Veronika és Kántor Ágnes megkapó artwork-jével készülő, különc című (Eigengrau: „sajátszürke vagy sajátfény, az a szín, amit az emberi szem teljes sötétségben lát”) korong megjelenés előtt álló dalait élőben február 20-án lehet az A38-on meghallgatni, barbarastahl és az osztrák Fijuka felvezetésével. 
 
DALPREMIER!!!
 
Itt, az est.hu-n hallgatható meg először a mïus Broken Words című dala:
 

 
 
Kiadó: Sonar Kollektiv
Air
2016.02.09
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.