Kedvenc helyek

mïus, barbarastahl, Fijuka (AT)

Budapest, A38 Hajó, 2016. február 20. 19:00
A mïus harmadik nagylemezének megjelenését csak április elejére időzíti Álmos Gergely producer; épp ezért kuriózum, hogy már hallhatjuk is a „szürke zónából” előlépő új dalokat. Ráadásul legalább öt, kimondottan különleges díva tarkítja még az estet!
A berlini Sonar Kollektiv gondozásában készülő, Eigengrau című album első fecskéje a Delusional című, eddig remekül teljesítő popszám volt, melyet a Cardiffban zenei tanulmányokat folytató, 26 éves Hegyi Dóri énekel. Ezt ellenpontozza a kaliforniai dalszerző-énekesnő, Laura Hahn vokáljával felvett, triphop jegyeket hordozó, vadiúj ballada. A Broken Words egy borongósabb életérzést közvetít, mely némileg elkanyarodik a még 2011-ben, Horányi Julival alapított formáció irányától. A színész-énekesnő tavalyi távozása után az építész-zenész vendégvokalistákkal erősít: Hegyi Dóri mellé Jónás Vera és a KEXP-n is bemutatkozott, lengyel Coals énekesnője, Kasia Kowalczyk is besorol.
 
A Moderat és a Caribou nevével fémjelzett berlini Calyx Mastering által kevert anyag felcsendülő dalai előtt az elektronikus r&b-t művelő barbarastahlt is hallhatjuk. Illetve a hajszobrászatban is jeleskedő, bécsi Fijuka – a szintetizátoros Ankathie Koi és a basszusgitáros Judith Filimónova (kozmikus) pop csajduója – tölti be még énekével a Hajó terét.  
 
Jegyár: 1000 Ft 
Air
2016.02.10
|


Játék
A darab írója, a nemrégiben elhunyt Anat Gov hazájában, Izraelben igen népszerű szerző volt, Magyarországon azonban csak mostanában kezdik felfedezni.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.