Kedvenc helyek

Kanagawa, Stefano Murgia (NL), S Olbricht, Akos V.

[ electronica ]
Budapest, Toldi, 2016. február 18. 22:30
Páratlan ütemek, váratlan ritmusváltások, ambient- és krautrock-hatások, Hollandián innen és a Képzelt Városon túl. Aki szereti, hogyha az e-zenék kilépnek a négynegyedek bűvös ringatásából, annak jó választás lesz mára ez a ritka együttállás.
A Kanagawa egy budai szinti-dob kettőst takar. A Képzelt Városból érkező dobos, Gál Dániel és a Hágában élő gitáros, Birtalan Áron – akit a Ghosts & Scholars és a failotron felől ismerhetünk – templomi hangzásúvá teszi a szintetikus dallamfolyamokat. A duó mellé Stefano Murgia egy igazi one-man-show-val jön. A VJ-zéshez is konyító Den Haag-i producer elektronikus kevercsének hatóanyagai közt megemlíti a postrockot, a krautrockot és az ambientet is. Ő is feladja a leckét a táncosoknak, hiszen nem a 4/4-ek kényelmét nyújtja. Zárásként pedig S Olbricht és Akos V játszik a pult mögött. 
 
Jegyár: 600 Ft
 
Air
2016.02.12
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.