Kedvenc helyek

The Cult: Hidden City

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (8)
[ rock ] Amit a metálszíntéren a Voivod vagy a Trouble, azt a rock’n’roll világában a Cult testesítette meg: egy olyan underground legendáról beszélünk, mely sosem ért el Mötley Crüe kaliberű sikereket, mégis meghatározó zenekarok sokaságára gyakorolt hatást.
Már csak ezért is érthető, ha sokan joggal tekintik őket szent és sérthetetlen intézménynek. Ettől azonban még tény, hogy a második újjáalakulást követő albumok egyike sem volt olyan produkció, melyet bátran oda lehetett volna tenni a Love vagy a Sonic Temple mellé. Sőt, a közelébe sem nagyon. A 2007-es Born Into This-szel megkezdett szériát maga a zenekar is trilógiaként emlegeti, melynek utolsó fejezete a Hidden City. Párhuzamként máris adná magát a Baljós árnyak-A klónok támadása-A sith-ek bosszúja hármas, melyek mindegyike fényévekre volt a klasszikusoktól, ugyanakkor a legutolsó darab bizonyult a legszínvonalasabbnak. 
 

 
Nos, a Hidden City sem hibátlan anyag, mégis felvonultat olyan momentumokat, melyek eszünkbe juttathatják a zenekar aranykorát. Az első ilyen szerzemény bizarr módon a zongorával és vonósokkal is megtámogatott líra, az In Blood, mely újfent felidézi a Cult és a régi Fields Of The Nephilim hangzásában rejlő párhuzamokat. A GOAT nyitóriffje kapcsán pedig újra egyértelművé válik, hány (százezer) gitáros szocializálódott Billy Duffy játékán.
 
Az Avalanche Of Lightban és a Heathensben Ian Astbury bizonyítja be, hogy megkopott orgánumán is képes emlékezetes dallamokat hozni, noha ezekből még jó néhány elkelt volna a lemezen. És máris elérkeztünk a Hidden City legnagyobb hibájához: egyszerűen kevés az igazán fogós szerzemény, és annál több a kisujjból kirázott, rutinszerű dal. Ettől még az új Cult-anyag kellemes hallgatnivaló, aki tehát 2016-ban nem vár forradalmat Astburyéktól, bátran barátkozhat vele. 
 
   
Kiadó: Cooking Vinyl
kirsch
2016.02.12
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.