Hollandok a városi biciklizésért! - Európai Bringafesztivál

Holland kezdeményezésre Valentin-napon nyeregbe pattant Európa. Imádunk bringázni - ezzel a szerelmi vallomással indította el az Európai Bringafesztivált Hollandia, a világ első számú biciklis nemzete.
A fesztivál április 14. és június 30. között majdnem az összes Európai Uniós országban – köztük Magyarországon is - jelen lesz, és legfőbb célja, hogy a biciklizést mint városi közlekedési formát népszerűsítse. „Kezdésként, már Valentin-napon meg akartuk mutatni Európának, hogy mennyire szeretnek a hollandok biciklizni. A bringázás része az életmódunknak. Egyszerűen imádjuk! A Valentin-nap, pedig egy tökéletes alkalom, hogy megmutassuk rajongásunkat ez iránt a fantasztikus közlekedési mód iránt” – derül ki a fesztivál hivatalos közleményéből. 
 
Február 14-én, vasárnap, a szerelmesek napján, szinte minden európai fővárosban nyeregbe szálltak a helyi holland nagykövetségek munkatársai, és közzétették saját biciklis fotóikat. A fotók és a hozzájuk tartozó szerelmes üzenetek a cyclingfestivaleurope.eu weboldalon tekinthetők meg, de érdemes követni Hollandia budapesti Nagykövetségének Facebook-oldalát is.   
 
Európai Bringafesztivál: április 14 – június 30.
 
A Valentin-napi fotózás csak az első eleme az aktivitásoknak, melyek az Európai Bringafesztivált hivatottak népszerűsíteni. A fesztivál célja pedig nem más, mint felhívni a figyelmet a biciklizésre, és arra, hogy mennyire szórakoztató, hatékony és egészséges módja ez a mindennapi városi közlekedésnek, legyen szó kikapcsolódásról vagy munkába, iskolába járásról. 
 
Hollandia célja, hogy az Európai Unió Tanácsának soros holland elnöksége alatt javítsa a biciklizés elfogadottságát és növelje a biciklivel megtett kilométerek számát az európai nagyvárosokban. Számtalan eseményt szerveznek vagy támogatnak a holland nagykövetségek helyi szervezetek bevonásával, köztük nyilvános biciklis felvonulásokat, mint az I Bike Budapest és műhelybeszélgetéseket, melyek kertében a helyi tisztségviselők és az érdekelt felek együtt gondolkodnak arról, hogyan lehet a biciklizést még jobban integrálni a városi közlekedési rendszerekbe. 
 
„A biciklizés mindenkié!” Célunk: „Biciklire fel, Európa!” 
 
A fesztivál weboldala áttekintést ad a bringás megmozdulásokról Európa-szerte. A fesztivál további célja, hogy összekösse az európai városokat és az érintetteket, így egy olyan közösséget hozzon létre, amelyben lehetőség nyílik a párbeszédre és a legjobb nemzetközi gyakorlatok megosztására. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. Akinek ötlete, észrevétele van a városi kerékpározás fejlesztésével kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a Budapesti Holland Nagykövetséggel Facebookon, vagy e-mail-ben: bdp-pcz@minbuza.nl.  
2016.02.16
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.