Kedvenc helyek

Junior Artisjus-díj: öt jelölt a könnyűzenei kategóriában

Közzétették a Junior Artisjus-díj idei jelöltjeit. A 30 évnél fiatalabb zeneszerzőket, szövegírókat elismerő, tavaly alapított díj könnyűzenei kategóriájában Henri Gonzalez, Jónás Vera, Molnár Tamás, Antonia Vai és Vitáris Iván szerepel a listán.
Közülük kerül ki a kategória díjazottja, aki a március 1-jei Artisjus díjátadó ünnepségen veheti át elismerést a komolyzenei kategória nyertesével együtt a Budapest Music Centerben. 
 
"Látványos a változás a huszonéves zenész generációnál. Azt tapasztaljuk, hogy mind a zenei üzlet, mind a színpadi jelenlét terén a korábbinál tudatosabbak a fiatal zenészek. Figyelemmel kísérik a jogdíjaik alakulását, a pályázati lehetőségeket, a zeneipari híreket és nagy számban vesznek részt szakmai programokon" - fogalmazott Tóth Péter Benjamin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs vezetője. 
 
A könnyűzenei junior díjakra első körben zenei újságíróktól, koncertszervezőktől, kiadóktól, hangmérnököktől és rádiós szakemberektől érkeztek ajánlások. A díjazott személyét végül az Artisjus szerzőkből álló vezetősége határozza meg. 
 
Néhány szó a jelöltekről. A spanyol-kubai származású Henri Gonzalez a magát „vagabond rock'n'roll" zenekarként definiáló Fran Palermo frontembere. Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros, aki a Jónás Vera Experiment formációval hódította meg a közönséget. Molnár Tamás 2002-ben, 14 évesen alapította az Anti Fitness Clubot, amelynek dalszerző frontembere volt a 2015-ös feloszlásig. Molnár azóta szólóban lép fel, és dalszerzőként is igen aktív. A Stockholmban született Antonia Vai az utóbbi években a magyar underground zenei élet egyik meghatározó énekes-dalszövegírója, Vitáris Iván pedig az Ivan and The Parazol énekes-frontembereként épp a nemzetközi siker kapujában áll.
 
(MTI) 
2016.02.17
|


Játék
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját.
Laci bácsi, gasztropornó és a kulturális kirekesztés
Böcskei Balázs - Mikecz Dániel
(Dinamó Műhely)
Laci bácsikon és egészen fura gasztrokultúrájukon rötyögni semmivel sem jobb, mint prolizni. Lévén ugyanaz.
23
10
Én így szüretelek
Alkonyi László
(Borrajongó)
Évjárattól függően, ez 3-8-szori szüretet jelent egyetlen ültetvényen. Ezért volt nekünk tavaly három hektárról 23 szüreti napunk.
1
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.