Kedvenc helyek

Elton John: Wonderful Crazy Night

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (1)
[ blues / pop / rock ] Vannak szimpla zenerajongók, akiket semmilyen módon nem befolyásol az idő múlása: leragadtak a trapéznadrágos hetvenes, a tupírozott frizurás nyolcvanas vagy épp a kockás inges-bakancsos kilencvenes években, és Taylor Swift neve tökéletesen ismeretlenül cseng nekik.
Bár sokan hajlamosak megmosolyogni őket, ez a fajta old school hozzáállás – főleg, ha igazi fanatizmus társul mellé – valahol nagyon is tiszteletre méltó. Ráadásul a világsztárok (nem túl széles) körében is létező jelenség. A Wonderful Crazy Nightot hallgatva érthető, miért is fanyalogtak Elton John kiadójának emberei az album első nyilvános bemutatóján. Egy hasonló kaliberű popénekestől ugyanis kimondva-kimondatlanul elvárás lenne, hogy állandóan frissítse hangzását, és idomuljon az aktuális trendekhez. Sir Elton pedig hanyag eleganciával kinyújtotta középső ujját a divatirányzatok felé, sőt, még némi hátraarcot is véghezvitt zenei értelemben. 
 
A Wonderful Crazy Night egy ízig-vérig élő hangszerelésű, régi vágású, mégsem nagytatás pop-rock anyag. Világmegváltást tehát aligha várhatunk tőle, de ez már csak a szerző 1947-es születését figyelembe véve is szörnyen irreális lenne. Ha potenciális világslágereket nem is, a maguk egyszerűségében jó dalokat felvonultat az album. A zongorás futamokkal dúsan megtámogatott, lendületes címadó dal máris előrevetíti, mivel lesz dolgunk az elkövetkezendő 50 percben.
 

 
Az In The Name Of You-ban a (soft) rockos mellett a bluesos hatások is komoly szerephez jutnak, és jó pár szerzeményben visszaköszönnek. Elton a védjegyeinek tekinthető balladák terén is visszafogta magát, egyedül – az amúgy kiváló – A Good Heart képviseli ezt a vonalat. Rossz dal természetesen nincs az anyagon, kevésbé izgalmas pillanatok azonban akadnak, így a Wonderful Crazy Night megmarad egy ártalmatlan, ám szerethető kiadványnak. De még ebben a titulusában is kiemelkedik a jelenlegi popmezőnyből. 
 
Kiadó: Universal Music
Trooper
2016.02.25
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.