Kedvenc helyek

PESTI ESTek: TaxiWars (BE), The Best Bad Trip

[ jazz / swing ]
Budapest, A38 Hajó, 2016. március 10. 20:00
Mi sem álljon távolabb tőlünk, minthogy taxisháborúval riogassunk – de hát mit ad Isten: a dEUS arca, Tom Barman pont ezt a nevet választotta kreatív energiáinak új csatornája részére. Az art-rocker ezúttal jazzes-swinges oldaláról mutatkozik meg.
Az első európai turnéját abszolváló kvartettben nem kisebb nevet találunk dalszerzőként, mint Robin Verheyenét, aki 33 éves létére máris sztárszaxofonos. A székhelyét 2007-ben New Yorkba áttevő fúvós portfóliójában olyan játszópartnerek sorakoznak, mint Roy Hargrove, Maria Schneider, Branford Marsalis, Ravi Coltrane vagy épp Gary Peacock. Barmannel 2014-ben, egy kis jammelés után alakították e zenekart, mely tavaly debüt LP-vel is jelentkezett.
 

 
A 44 éves, taximániás énekes „improvizatív énekbeszéddel” felvértezett produkciójában fogós nagybőgőfutamokra és technikás fúvósjátékra számíthatunk, egy olyan coolsági faktorral, ami még a megrögzött dEUS-, illetve Magnus-rajongók (Barman elektronikus projektje) számára is újdonság lehet. A hiphop felé is merészkedik, de ne lepődjünk meg, ha új Tom Waitsként New York éjszakai jazzbárjain visz végig, a Woody Allen-filmek világától a kilencvenes nu jazzes érájáig. Társai ebben még Nicolas Thys nagybőgős és Antoine Pierre dobos; hazai részről pedig avantgarde punk-jazz felvezetőt kapunk. 
 
Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 3000 Ft 
Air
2016.02.25
|


Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.