Kedvenc helyek

Cécile McLorin Salvant (USA)

[ jazz ]
Budapest, Müpa Budapest, 2016. március 11. 20:00
Cécile McLorin Salvantnél vannak jóval nagyobb nevek is a tengerentúli jazzszíntéren. Tegyük hozzá – egyelőre. A 27 éves énekesnő esetében a technikai tudástól kezdve a karizmán át a zenei tartalomig minden adott ahhoz, hogy egyszer Ella Fitzgeralddal emlegessék egy lapon.
Az énekesnő haiti és francia szülők gyermekeként született Miamiban. Már ötévesen zongorázni tanult, nyolcévesen pedig profi énektanár foglalkozott vele, később Franciaországban barokk és improvizációs zenei ismeretekre tett szert. Első szólólemeze 2010-ben jelent meg, ugyanakkor még ebben az évben szert tett a szakma széles körű elismerésére. Megnyerte ugyanis az egyik legrangosabb eseménynek számító Theloniuos Monk Nemzetközi Jazzversenyt, így elkészíthette következő nagylemezét. A WomanChild című kiadványt hamarosan Grammy-díjra jelölték „legjobb vokális jazzlemez” kategóriában.
 
Salvant ezúttal For One To Love című – szintén Grammy-várományos - nagylemezét hozza Budapestre egy óramű pontosságú ritmusszekció kíséretében, és bemutatja, hogy a maga visszafogottságában is képes lehengerlő színpadi produkcióra. 
 
Jegyár: 2500-3900 Ft
Trooper
2016.03.04
|


Játék
Laár Andrásék újrajátsszák a harminc évvel ezelőtti dalaikat, ráadásul ezen az esten Balogh Kálmán cimbalma is pengeni fog.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.