Kedvenc helyek

Cécile McLorin Salvant (USA)

[ jazz ]
Budapest, Müpa Budapest, 2016. március 11. 20:00
Cécile McLorin Salvantnél vannak jóval nagyobb nevek is a tengerentúli jazzszíntéren. Tegyük hozzá – egyelőre. A 27 éves énekesnő esetében a technikai tudástól kezdve a karizmán át a zenei tartalomig minden adott ahhoz, hogy egyszer Ella Fitzgeralddal emlegessék egy lapon.
Az énekesnő haiti és francia szülők gyermekeként született Miamiban. Már ötévesen zongorázni tanult, nyolcévesen pedig profi énektanár foglalkozott vele, később Franciaországban barokk és improvizációs zenei ismeretekre tett szert. Első szólólemeze 2010-ben jelent meg, ugyanakkor még ebben az évben szert tett a szakma széles körű elismerésére. Megnyerte ugyanis az egyik legrangosabb eseménynek számító Theloniuos Monk Nemzetközi Jazzversenyt, így elkészíthette következő nagylemezét. A WomanChild című kiadványt hamarosan Grammy-díjra jelölték „legjobb vokális jazzlemez” kategóriában.
 
Salvant ezúttal For One To Love című – szintén Grammy-várományos - nagylemezét hozza Budapestre egy óramű pontosságú ritmusszekció kíséretében, és bemutatja, hogy a maga visszafogottságában is képes lehengerlő színpadi produkcióra. 
 
Jegyár: 2500-3900 Ft
Trooper
2016.03.04
|


Játék
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság... Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.