„Po segít abban, hogy kapcsolatban maradjak a bennem élő gyerekkel” - Jack Black

Bár idehaza a mozikban főképp magyar szinkronos változatban találkozhatunk Póval, a legendás kungfuzó pandával, Jack Black nem csak a hangját, hanem a személyiségét is kölcsönözte a figurának, akinek immár harmadjára bújhatott a bőrébe a Kung Fu Panda 3.-ban.

46 éves

 

A Rocksuliért és a Bernie-ért Golden Globe-ra jelölték

 

A Tenacious D nevű vicczenekar énekese

Mit gondolsz, Po karaktere miért lett ennyire népszerű? 
 
Mert keveredik benne az ártatlanság a naivitással. Nem ő a legfényesebben ragyogó villanykörte a barkácsáruházban (nevet), de az emberek könnyen tudnak azonosulni az emocionális tisztaságával, a kedvességével és a kungfu iránti elkötelezettségével, és a maga módján kifejezetten bölcs figuráról van szó. Egyszerre balfék és egy csodálatos, mágikus teremtmény, és ez a kettősség nagyon tetszik az embereknek. 
 
Benned is van valamennyi Po személyiségéből? 
 
Egy kevéske, de sok szempontból Po eléggé azonos velem. Például a hangomat sem változtattam meg miatta úgy, mint sok más szinkronmunkám esetében. Nem beszélek mélyebben vagy mackósabban miatta, egyszerűen a hangom egy ártatlanabb csengésű tónusát használom. Azt hiszem, Po segít abban, hogy kapcsolatban maradjak a bennem élő gyerekkel, és kicsit olyan, mint én fiatalabb koromban. Szeretem őt játszani, mert segít abban, hogy ne feledkezzek meg a gyermeki énemről és a játék fontosságáról. 
 
Az új filmben az apai vonal igen erős szereppel bír… 
 
Igen, ráadásul Po elég hasonló kapcsolatot ápol az igazi és a nevelőapjával, ahogy én is a saját apámmal és nevelőapámmal. Én is imádom mindkettőjüket, ahogyan Po is szereti őket. Sok ember nőtt fel két apa mellett, így ők könnyen tudnak azonosulni Póval. Manapság a sok válás miatt az emberek 50%-ának van nevelőapja vagy nevelőanyja. 
 
Végig egyedül vagy a stúdióban a szinkronmunkálatok közben? 
 
Stephen Kearin volt a segítségemre, aki egy fantasztikus szinkronszínész, és ő játszotta el az összes többi karaktert, akivel közös jelenetem volt. Nem csak az én esetemben volt ez így, a többi szinkronszínésznek is ő segített. Stephen egy igazi kaméleon, aki elképesztő one man show-t tud lenyomni csupán a hangja segítségével. A forgatókönyvet csak alapnak használtuk, és elképesztően sokat rögtönöztünk. Ott voltunk egész nap összezárva ketten, így rengeteget marhultunk. Nem tudom, hányat használtak fel a rögtönzéseink közül, de az biztos, hogy mi kitettünk magunkért. 
 
Po mester a harcművészeteknek. Neked vannak ez irányú tapasztalataid? 
 
Gyerekkoromban egy éven át vettem karateleckéket, aztán később egy éven át dzsúdóztam is. Néhány kungfuórára is elmentem a felvételek előtt, hogy meglegyen a hangulat, hiszen mégis csak én vagyok a Kung Fu Panda! 
 
Találkoztál már igazi pandákkal? 
 
2011-ben az Atlantai Állatkertben meglátogattam egyet. Van egy keresztelő-ceremónia, ha egy panda eléri a száznapos kort, és őt a filmek után Pónak nevezték el. Kicsit azért tartottam tőle, hiszen mégis csak egy vadállatról van szó. Jeffrey Katzenberg (a DreamWorks CEO-ja – a ford.) sokkal bátrabb volt nálam, ő meg is simogatta. Jeff piszkált, hogy miért vagyok ilyen gyáva, de mondtam neki, hogy én csak távolról szeretek gyönyörködni a pandákban. 
 
Te magad is apuka vagy. Milyen érzés apának lenni? 
 
Csodálatos. Pusztán az is nagyszerű, hogy ott vagyok, és ezáltal van kihez fordulniuk a srácoknak. Az apaság arról szól, hogy felkészíted őket arra az időre, amikor te már nem leszel velük. Tudom, hogy ez sötéten hangzik, de pont az a lényege, hogy önállóságra neveld őket. 
 
Tulu/InterCom
2016.03.14
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Filmek a TV-ben
18:10
Az alkirály háza
angol történelmi film, 2017
18:10
A nyughatatlan
amerikai dráma, 2005
18:10
18:30
Sidney Hall eltűnése
amerikai film, 2017
18:45
Hajsza a győzelemért
amerikai-német-angol akciófilm, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.