Kedvenc helyek

Anthrax: For All Kings

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (3)
[ metal ] Az Anthrax öt évvel ezelőtt annak ellenére is leszállította pályafutásának egyik legerősebb lemezét, hogy az azt megelőző zenekari bohózat semmivel sem volt ízlésesebb egy fehérorosz táncdalénekes ruhatáránál. Ezzel pedig a csapat nem kis kihívás elé állította magát.
A Worship Musicban azon rajongók sem találhattak kivetnivalót, akik sokkal inkább lelkesedtek a John Bush-sal rögzített, modernebb hangvételű lemezekért. A 2011-es mű úgy idézte meg a klasszikus thrash metalos korszakot, hogy közben teljes mértékben megfelelt a korszellemnek, ugyanakkor kivétel nélkül méregerős dalokat vonultatott fel. Olyannyira, hogy a For All Kings már-már iparosmunkának tűnik mellette, holott ez nem feltétlenül igaz. 
 
Az új Anthrax-albumon minden tényező adott, amiért joggal emlegetik őket a színtér legnagyobbjai között: Scott Ian riffjei ezúttal is tarolnak, az új gitáros, Jon Donais kifogástalan szólókat hoz, Charlie Benantének pedig dobteljesítménye alapján bérelt helye lehetne a földönkívüliek között. És persze Joey Belladonna énektémái is kellően fülbemászóak. Hol itt a probléma? – adná magát a kérdés. Nos, valószínűleg nincs szó másról, mint hogy a zenekar az előző albummal egy klasszikust alkotott, a For All Kings pedig szimplán egy erős album, melynek szerzeményei nem tűnnek annyira megismételhetetlennek, mint amilyen a Fight ’Em ’Til You Can’t vagy az I’m Alive volt legutóbb. De könnyen lehet, hogy az új szerzemények komplexebb mivoltukból adódóan több hallgatást igényelnek.  
 

 
A nyitó You Gotta Belive pl. egyszerre idézi az Among The Living és a Sound Of White Noise borultabb korszakát, ez pedig a Breathing Lightningra és a Zero Tolerance-ra is igaz. Akadnak lassan betonozó, dallamosabb darabok is, mint a bájos klippel ellátott Blood Eagle Wings, mely 7 perces időtartama ellenére sem fullad unalomba. Ezen dalok mellett a címadó dal vagy az Evil Twin thrash-es zúzdája már-már izgalommentesnek is tűnhet, holott mindkettő tősgyökeres Anthrax. Bár a For All Kingsszel Belladonnáéknak nem sikerült túlszárnyalniuk az előző művet, borítékolható, hogy az év egyik legjobb metállemezét szállították le. 
 
Kiadó: Nuclear Blast 
 
kirsch
2016.03.16
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.