Kedvenc helyek

Locsolóbál a Buda Folk Banddel és a Csángálló zenekarral

Budapest, Fonó Budai Zeneház, március 28. 20:00
Húsvéthétfőt autentikus környezetben, szívből fakadó népi muzsikálással és lendületes tánccal egybekötve ünnepelni igazán méltó mód. A reggelig tartó, értékőrző bálon felidéződik a Kárpát-medence több tájának ide kapcsolódó hagyománya is.
A World Music Charts Europe élbolyában tanyázó Buda Folk Band zenészei már az anyatejjel szívták magukba Közép- és Kelet-Európa dallamkincsét. A „világi népzenéjükbe” engedik beszüremkedni több stílus jegyeit és hangszereit is, még zamatosabbá téve így a hangzást.
 

 
A Csángálló pedig kiindulópontnak a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekinti, de nem idegenkednek Kalotaszeg, Mezőség és a Balkán dallamvilágától sem. Felfedezhetünk náluk macedón, török vagy akár örmény motívumokat is. Sajátos hangszerelés és dús improvizáció jellemzi az Ozorát(!) is megjárt csapatot. 
 

 
Jegyár: 1000 Ft
Air
|


Játék
A szécsényi Forgách-kastély kertjében augusztus 5-7. között felpezsdül az élet, három napig nem csak az akkor kezdődő olimpiától, hanem a Mátraalja Fesztiváltól is hangos lesz a környék.
Foci-Eb
A legnagyobb sikernek azt tartja Kassai Viktor, hogy a magyar bírói csapat az „elsőtől az utolsó sípszóig" ott lehetett az Eb-n.
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.