Kedvenc helyek

Locsolóbál a Buda Folk Banddel és a Csángálló zenekarral

[ folk ]
Budapest, Fonó Budai Zeneház, 2016. március 28. 20:00
Húsvéthétfőt autentikus környezetben, szívből fakadó népi muzsikálással és lendületes tánccal egybekötve ünnepelni igazán méltó mód. A reggelig tartó, értékőrző bálon felidéződik a Kárpát-medence több tájának ide kapcsolódó hagyománya is.
A World Music Charts Europe élbolyában tanyázó Buda Folk Band zenészei már az anyatejjel szívták magukba Közép- és Kelet-Európa dallamkincsét. A „világi népzenéjükbe” engedik beszüremkedni több stílus jegyeit és hangszereit is, még zamatosabbá téve így a hangzást.
 

 
A Csángálló pedig kiindulópontnak a gyimesi és moldvai csángók népzenéjét tekinti, de nem idegenkednek Kalotaszeg, Mezőség és a Balkán dallamvilágától sem. Felfedezhetünk náluk macedón, török vagy akár örmény motívumokat is. Sajátos hangszerelés és dús improvizáció jellemzi az Ozorát(!) is megjárt csapatot. 
 

 
Jegyár: 1000 Ft
Air
2016.03.18
|


Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.