Kedvenc helyek

NeoFolk

Budapest, Szimpla Kert, március 29. 20:00
A pécsi zenekar már bő egy évtizede műveli azt a folkot, amely jócskán eltér az azonos nevű (poszt-indusztriális/apokaliptikus) műfajtól. Az elnevezés másra utal: Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter a népzenét inkább fúziós jelleggel újítja meg.
A Szimpla válogatáslemezén is szerepel a csapat, amely 2006-os bemutatkozó anyagán a Kárpát-medencéből a Balkánon át egészen a Közel-Keletig kalauzol. A Kezdet című album saját dalok mellett versek és népdalok átiratait is tartalmazza. A mecsekaljai kőtömbök mondája – a Babás szerkövek - lett második korong témája, de a Piaf két arca, illetve a Weöres és népidzsessz című színpadi produkciók is a nevükhöz fűződnek. Szerintük a változatosság gyönyörködtet: nemcsak a különböző népcsoportok, de a latin, a tangó és a jazz világa is belefér abba a miliőbe, amit az öttagú zenekar képvisel.
 

 
Ingyenes!
Air
2016.03.18
|


Játék
New York tele van magányos szívekkel, akik a párjukat keresik, hol a szerelem nevében, hol egy kis kaland kedvéért, hol pedig valami olyasmihez, ami a kettő közé esik.
Foci-Eb
Az MLSZ hétfőn napközben ad majd tájékoztatást a drukkereknek arról, hogy a fővárosban pontosan hol és mikor lesz alkalom köszönteni a válogatottat.
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.