Kedvenc helyek

NeoFolk

Budapest, Szimpla Kert, március 29. 20:00
A pécsi zenekar már bő egy évtizede műveli azt a folkot, amely jócskán eltér az azonos nevű (poszt-indusztriális/apokaliptikus) műfajtól. Az elnevezés másra utal: Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter a népzenét inkább fúziós jelleggel újítja meg.
A Szimpla válogatáslemezén is szerepel a csapat, amely 2006-os bemutatkozó anyagán a Kárpát-medencéből a Balkánon át egészen a Közel-Keletig kalauzol. A Kezdet című album saját dalok mellett versek és népdalok átiratait is tartalmazza. A mecsekaljai kőtömbök mondája – a Babás szerkövek - lett második korong témája, de a Piaf két arca, illetve a Weöres és népidzsessz című színpadi produkciók is a nevükhöz fűződnek. Szerintük a változatosság gyönyörködtet: nemcsak a különböző népcsoportok, de a latin, a tangó és a jazz világa is belefér abba a miliőbe, amit az öttagú zenekar képvisel.
 

 
Ingyenes!
Air
2016.03.18
|


Játék
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját.
Laci bácsi, gasztropornó és a kulturális kirekesztés
Böcskei Balázs - Mikecz Dániel
(Dinamó Műhely)
Laci bácsikon és egészen fura gasztrokultúrájukon rötyögni semmivel sem jobb, mint prolizni. Lévén ugyanaz.
23
10
Én így szüretelek
Alkonyi László
(Borrajongó)
Évjárattól függően, ez 3-8-szori szüretet jelent egyetlen ültetvényen. Ezért volt nekünk tavaly három hektárról 23 szüreti napunk.
1
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.