Véget ért a második MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál

A 2016. március 17. és 20. között zajló MOST FESZT 2016 négy napja alatt négy monodráma- és négy stúdiószínházi előadást láthatott a tatabányai fesztiválközönség.
A tavalyi siker kezdés után idén másodszor megrendezésre került fesztivál zárónapján Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház, Népház igazgatója elmondta: „Az idei fesztiválra az előadások maguk jelentkeztek, több mint 40 előadás közül választottuk ki azt a négy-négy monodrámát és stúdiószínházi produkciót, mely végül bekerült a fesztiválprogramba. A nézők érdeklődése a tavalyi évhez képest idén összehasonlíthatatlanul nagyobb volt. Voltak olyan előadások, melyekre már hetekkel a fesztivál előtt elfogytak a jegyek, a látogatottságunk pedig 100 százalék fölött zárt, ami figyelembe véve adottságainkat, egy ilyen típusú seregszemle esetén véleményem szerint komoly siker.”
 
A MOST FESZT alapításakor meghatározott elveknek megfelelően a meghívott előadások szakmai zsűri előtt is megmérettették magukat. A MOST FESZT 2016 zsűrije a következő tagokból állt: Pregitzer Fruzsina (a Magyar Művészeti Akadémia delegáltja), Stuber Andrea (a Színházi Kritikusok Céhének delegáltja), Szőcs Artur (a Magyar Színházi Társaság delegáltja) és Szűcs Gábor (a Magyar Teátrumi Társaság delegáltja). 
 
A zsűri 4 díjat osztott szét. Díjat kapott a legjobb monodráma előadás, a legjobb stúdiószínházi előadás, különdíjat kapott a legjobb alakítás, valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) különdíjat ajánlott fel a legjobbnak ítélt produkció számára. 
 
A MOST FESZT 2016 díjazottjai: 
 
Legjobb monodráma előadás:
 
Patrick Süskind 
A nagybőgő 
monodráma 
Játssza és rendezte: Klem Viktor 
A JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház és a FÜGE előadása 
 
Legjobb stúdiószínházi előadás:
 
Sóvirág avagy a létezés eufóriája 
tánc, színház, együttlét 
Szereplők: Cuhorka Emese, Fahidi Éva  
Rendező: Szabó Réka 
A Tünet Együttes előadása 
 
Legjobb alakítás különdíja:
 
Tenki Réka 
Péterfy-Novák Éva: Egyasszony c. monodrámájában nyújtott alakításáért 
Rendező: Paczolay Béla 
Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre 
 
Az MMA különdíja a legjobbnak ítélt produkcióért:
 
Jens Raschke 
Alszanak a halak? 
monodráma 
Játssza: Prohászka Fanni e. h. 
Rendező: Szilágyi Bálint 
A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadása 
2016.03.21
|


Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.