Exkluzív videointerjú - Jesse Eisenberg: „Superman puszta léte felér egy fenyegetéssel”

Mark Zuckerberg után egy újabb egomán milliárdos bőrébe bújt Jesse Eisenberg, aki ezúttal Superman legendás ellenfelét, Lex Luthort alakítja. A színésszel a Pesti Est szerzője Londonban találkozott, és Jesse azzal is meglepte őt, hogy az interjú végén magyarul mondott egy köszönömöt.

Jesse Eisenberg szuperkedves fazon. Amikor belépek a szobába, rögtön Budapestről kezd érdeklődni, és elárulja, hogy járt már nálunk. Nem filmet forgatott, látogatóban volt. Korábban inkább a független filmes drámai és komikus szerepeiről ismertük, de a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala kedvéért beugrott egy gigászi hollywoodi produkcióba, hogy eljátssza a főgonoszt, akinek a motivációjából rendesen felkészült. Videointerjúnkból mindent megtudhattok Lex Luthorról.
Az interjú teljes változata: 
 
Általában egy interjú úgy kezdődik, hogy rövid bemutatkozás és egy kézfogás után az újságíró felteszi az első kérdést. A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala főgonoszát, Lex Luthort alakító Jesse Eisenberg azonban megfordította a dolgot, és ő indított egy kérdéssel, amikor Londonban találkoztunk.  
 
Budapest melyik feléről jöttél? 
 
Pesten lakom.  
 
Szuper hely, nagy ott az élet. Buda jóval csendesebb. 
 
Filmet forgattál nálunk? 
 
Nem, csak látogatóban voltam. 
 
A karaktered, Lex Luthor szerint Amerika legnagyobb hazugsága az, hogy a hatalom lehet ártatlan. Egyetértesz vele? 
 
Nem is tudom, de az biztos, hogy egyike a legnagyobb hazugságoknak. Lex abban hisz, hogy egy olyan hatalommal rendelkező lény, mint Superman biztosan nem lehet ártatlan, mert fél kézzel képes elpusztítani teljes nagyvárosokat. Úgy hiszem, a karakterem egy nagyon érdekes és okos vitát indít el az álláspontjával, és ez még akkor is igaz, ha történetesen ő a film főgonosza.  
 
Mit gondolsz, Lex egy pszichopata? 
 
Lex rendkívül hataloméhes személyiség, ami részben a problémás gyerekkorából ered. Supermanre egyfajta apafiguraként tekint az óriási hatalma miatt, viszont nagyon veszélyesnek tartja őt. 
 
Szerinted azért akarja megölni Supermant, mert ő maga akar Supermanné válni? 
 
Ez nagyjából így van. Lex a második legnagyobb hatalmú ember Metropolis városában, és ez számára rendkívül frusztráló pozíció. Zavarja őt, hogy amíg ő szép lassan felépítette a saját birodalmát, addig Superman csak úgy megérkezett az égből, és az árnyéka rávetült Lex hatalmára. Számára Superman puszta léte felér egy fenyegetéssel. 
 
A karaktered egy kicsit emlékeztetett Mark Zuckerbergre, akit a The Social Network - A közösségi háló című filmedben alakítottál. Jó előtanulmány volt Lexhez Zuckerberg figurája? 
 
Nem próbálom a karaktereimet azokhoz a figurákhoz hasonlítani, akiket korábban már eljátszottam. Ha színészként dolgozol, akkor a karaktereidet nagyon aprólékosan építed fel, ezért számodra minden egyes figurád nagyon különbözőnek tűnik. Ez a fickó amúgy is mást jelent mindenkinek. A politikusok sármosnak, ugyanakkor félelmetesnek gondolják, Superman számára tébolyodottnak és különcnek tűnik, Batman mérgesnek és irigynek gondolja. Úgy hiszem, ez mind benne van ebben a karakterben. 
 
Nem vagy egy tipikus blockbuster színész, mivel főképp független filmekben játszol. Nagyon más volt ez a film, mint a többi munkád? 
 
Egyáltalán nem, sőt inkább azt mondanám, hogy nagyon hasonló folyamatról van szó. A Batman Superman ellent párhuzamosan forgattam a Hétköznapi titkaink című mozival, ami egy kis norvég film, amin New Yorkban dolgoztunk. A két forgatás között mászkáltam folyamatosan, és eléggé hasonló élményeket éltem át mindkét helyen. Az egyik filmemben a karakter az édesanyja halálát gyászolja, míg a másikban a hatalma elvesztését Metropolis városában. Az érzés nagyon hasonló, még akkor is, ha a két film nem is lehetne különbözőbb. 
Tulu
|
Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Szimpla Táncház, ma egész éjjel népzene! @szimplakert #tanchaz #nepzene #elozene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.