Színekre hangolva

Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját. A tárlat az iparművészeti ritkaságok iránt érdeklődők – és természetesen mindenki más – számára is sok meglepetést tartogat...
...hiszen a kiállított műtárgyaknak közel a felét egészen mostanáig még soha nem láthatta a nagyközönség. A kurátorok a három alapszínre, pirosra, kékre és zöldre komponálták a múzeum termeit: „a lokálisan megvilágított tárgyak a sötétből előbújva, egy-egy szín számtalan árnyalatát felmutatva a tereket betöltő, különleges hangulatot árasztanak”.
 
A kiállított műtárgyak mellett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek a múzeumpedagógiát a modern technológiákkal egyesítő Technológia Laborjának projektjével is megismerkedhet a látogató. A Színtükör, vagyis a laborban készült interaktív installáció elemzi és megjeleníti az érkezők által viselt ruhák színeit, majd a kiállítás tárgyai közül társít hozzájuk egyet-egyet.
2016.03.28
|


Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.