Kedvenc helyek

Gwen Stefani: This Is What The Truth Feels Like

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (5)
[ pop / r&b ] A No Doubt 2012-es visszatérése a közel tízévnyi szünet ellenére is kifogástalanul sikerült. Ugyanakkor mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy a ska-pop-rock alakulat már csak amolyan nagyszabású hobbiprojektként működik Gwen Stefani számára.
Amin a legkevésbé sem kell csodálkozni azok után, hogy az énekesnő debütáló szólólemeze, a Love.Angel.Music.Baby. kapásból több mint négymillió példányban kelt el. A 2004-es anyag ugyanakkor meglehetősen eklektikus lett: a What You Waiting For-kaliberű nyers, ugyanakkor cseppet sem sablonos popdalok mellett – melyet az egykori 4-Non Blondes-énekesnő, Linda Perry jegyzett –kifejezetten kommersz, partylimuzinos r’n’b szerzemények kaptak helyet az anyagon. És mára már ezek kerültek túlnyomó többségbe. 
 
A This Is What The Truth Feels Like-on dalszerzőként sem Perry, sem a No Doubt-basszusgitáros Tony Kanal nem képviseltette magát. Ezzel szemben itt van a Justin Bieber- és Britney Spears-slágerekért felelős Justin Tranter vagy Julia Michaels is. Ettől persze Stefani harmadik szólólemeze nem lesz automatikusan a tükör előtt szelfiző tinicsajok kedvence, de tény, hogy az új lemez minden eddiginél polírozottabbra sikeredett.
 
A kifejezetten minimál hangszerelésű Misery vagy a You're My Favorite vészjósló címe ellenére sem mondható rossznak, de leginkább észrevétlenül elmennek a hallgató füle mellett. A reggae-s Where Would I Be? egy poposabb No Doubtra hajaz, a Make Me Like You pedig egy egészen tipikus, 100%-ban rádióbarát Gwen Stefani-sláger. Az energikus, hiphopos Red Flag egyértelműen a This Is What The Truth Feels Like csúcspontja, hasonló trackből elkelt volna még jó pár az albumon. Ezt követően azonban csak a Rare című záródal hordoz emlékezetesebb momentumokat. Stefani új nagylemeze Linda Perry-kaliberű szerzőkkel akár nagy dobás is lehetett volna, de így sem lett kevesebb egy kellemes, jólfésült popalbumnál. 
 
Kiadó: Universal 
Trooper
2016.03.25
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.