Exkluzív videointerjú - Amy Adams: „Az acélember volt a tanulópénzem”

Az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams nem tipikusan az a színésznő, aki magassarkúban menekül az akciófilmekben, hogy meg kelljen menteni, de Superman kedvéért még ő is kivételt tett. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala színésznőjével Londonban találkoztunk. Exkluzív videóinterjúnk.
Az interjú teljes, írott változata: 
 
Az egyik első mondatodat a filmben egy terroristavezérnek mondod, és úgy hangzik, hogy „Én nem nő vagyok, hanem riporter.” Miért volt ez a mondat fontos számodra? 
 
Loisnak van egy sajátos hozzáállása a dolgokhoz, és azt szereti, ha azért veszik komolyan, amit csinál, és ahogyan csinálja. Nem akarja, hogy kevésbé tiszteljék csupán azért, mert nő. Kezelj engem ugyanúgy, mintha férfi volnék. 
 
Efféle mondatokra a színészi karrieredben is szükséged van? 
 
Néha talán jól jönne. Időnként érzi az ember, hogy másként kezelik a szakmájában pusztán azért, mert nő, viszont nem hinném, hogy ez csupán a filmiparra igaz, hanem inkább általánosságban. 
 
Egy olyan isteni teremtménynek, mint Superman, miért van szüksége egy olyan normális lányra, mint Lois? 
 
Azt hiszem, Lois az, aki a földi valósághoz kapcsolja őt, és ugyanez a szerepe az édesanyjának is. Miattuk kötődik a bolygónkhoz, és ahogy a filmből is látszik, szükségünk van rá, ahogy nekem is Loisként szükségem van rá barátomként és páromként.  
 
Lois számára egy ilyen kapcsolat lehet egészséges? 
 
Biztos vagyok benne, hogy komoly kihívásokkal szembesül (nevet), de melyik kapcsolatban nincs ez így, igaz? Szerintem ők ketten azért meg tudják oldani a felmerülő gondjaikat. 
 
Van egy játékos jeleneted Henryvel a fürdőszobában. Mesélnél erről? Úgy tűnt, jól szórakoztatok a forgatása közben. 
 
Talán úgy tűnt, de ha az ember négy órát tült egy kádban, akkor a kezei elkezdenek nagyon furán kinézni. Olyan szempontból persze mókás volt, hogy így láthattuk a kapcsolatuk hétköznapi, otthoni mivoltát, de azért így is kellemetlenebb volt annál, mint gondolnád. Az egy egyszemélyes kád volt, és nekünk kettőnknek kellett valahogy beleférnünk, szóval elég sokat helyezkedtünk. Ráadásul én szinte végig majdhogynem pucéran voltam ott. Szerényen itt-ott azért ki voltam takarva, de ennyi. Mondjuk a nap végére az embernek megjön az önbizalma pucéran is az emberek előtt, vagy legalábbis nekem sikerült ezt kihoznom magamból. 
 
Nem vagy egy tipikus blockuster színésznő. Nagyon más egy ilyen nagyszabású filmet forgatni? 
 
Az acélember volt az én tanulópénzem. Zack azt akarta, hogy reagáljak azokra az őrült dolgokra, amik történnek körülöttem a filmben. Például mondta, hogy ijedjek meg nagyon, én meg persze elképzeltem magamban, hogy ijedt vagyok. Nem, nem így, hanem igazán ijedt legyél, mondta ő, mivel épp egy örvény szippant be téged. Oké, oké, csináljuk. Annyira pozitív volt velem, hogy én örömmel vettem fel a kedvéért a jeleneteket újra. De még ez sem volt elég, mert úgy kellett félnem, mintha a bőrömet húznák le rólam. Ezt aztán tényleg nem lehetett látni rajtam. Meg is mutatott egy visszajátszást, és tényleg nem látszott rajtam. Az, hogy én magam félek, gyakran nem elég, látni is akarta rajtam azt, hogy félek. Ekkor értettem meg a dolgot. Zack mindig pontosan elmagyarázta, mi is történik körülöttem, ami nagyon sokban segítette a játékomat. A Batman Superman ellen esetében meg már könnyebb dolgom volt, hiszen már megvolt a blockbuster rutinom. 
 
*** 
 
41 éves. 
 
18 éves korában Hooters pincérnőként dolgozott. 
 
Ötször jelölték Oscarra. 
|
Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
Szo
21
18:15
Légy a Valentinom!
amerikai romantikus vígjáték, 2016
18:20
Ilyen az élet
amerikai vígjáték, 2010
18:20
P.S. I Love You
amerikai romantikus vígjáték, 2007
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1976
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.