Exkluzív videointerjú - Amy Adams: „Az acélember volt a tanulópénzem”

Az ötszörös Oscar-jelölt Amy Adams nem tipikusan az a színésznő, aki magassarkúban menekül az akciófilmekben, hogy meg kelljen menteni, de Superman kedvéért még ő is kivételt tett. A Batman Superman ellen – Az igazság hajnala színésznőjével Londonban találkoztunk. Exkluzív videóinterjúnk.
Az interjú teljes, írott változata: 
 
Az egyik első mondatodat a filmben egy terroristavezérnek mondod, és úgy hangzik, hogy „Én nem nő vagyok, hanem riporter.” Miért volt ez a mondat fontos számodra? 
 
Loisnak van egy sajátos hozzáállása a dolgokhoz, és azt szereti, ha azért veszik komolyan, amit csinál, és ahogyan csinálja. Nem akarja, hogy kevésbé tiszteljék csupán azért, mert nő. Kezelj engem ugyanúgy, mintha férfi volnék. 
 
Efféle mondatokra a színészi karrieredben is szükséged van? 
 
Néha talán jól jönne. Időnként érzi az ember, hogy másként kezelik a szakmájában pusztán azért, mert nő, viszont nem hinném, hogy ez csupán a filmiparra igaz, hanem inkább általánosságban. 
 
Egy olyan isteni teremtménynek, mint Superman, miért van szüksége egy olyan normális lányra, mint Lois? 
 
Azt hiszem, Lois az, aki a földi valósághoz kapcsolja őt, és ugyanez a szerepe az édesanyjának is. Miattuk kötődik a bolygónkhoz, és ahogy a filmből is látszik, szükségünk van rá, ahogy nekem is Loisként szükségem van rá barátomként és páromként.  
 
Lois számára egy ilyen kapcsolat lehet egészséges? 
 
Biztos vagyok benne, hogy komoly kihívásokkal szembesül (nevet), de melyik kapcsolatban nincs ez így, igaz? Szerintem ők ketten azért meg tudják oldani a felmerülő gondjaikat. 
 
Van egy játékos jeleneted Henryvel a fürdőszobában. Mesélnél erről? Úgy tűnt, jól szórakoztatok a forgatása közben. 
 
Talán úgy tűnt, de ha az ember négy órát tült egy kádban, akkor a kezei elkezdenek nagyon furán kinézni. Olyan szempontból persze mókás volt, hogy így láthattuk a kapcsolatuk hétköznapi, otthoni mivoltát, de azért így is kellemetlenebb volt annál, mint gondolnád. Az egy egyszemélyes kád volt, és nekünk kettőnknek kellett valahogy beleférnünk, szóval elég sokat helyezkedtünk. Ráadásul én szinte végig majdhogynem pucéran voltam ott. Szerényen itt-ott azért ki voltam takarva, de ennyi. Mondjuk a nap végére az embernek megjön az önbizalma pucéran is az emberek előtt, vagy legalábbis nekem sikerült ezt kihoznom magamból. 
 
Nem vagy egy tipikus blockuster színésznő. Nagyon más egy ilyen nagyszabású filmet forgatni? 
 
Az acélember volt az én tanulópénzem. Zack azt akarta, hogy reagáljak azokra az őrült dolgokra, amik történnek körülöttem a filmben. Például mondta, hogy ijedjek meg nagyon, én meg persze elképzeltem magamban, hogy ijedt vagyok. Nem, nem így, hanem igazán ijedt legyél, mondta ő, mivel épp egy örvény szippant be téged. Oké, oké, csináljuk. Annyira pozitív volt velem, hogy én örömmel vettem fel a kedvéért a jeleneteket újra. De még ez sem volt elég, mert úgy kellett félnem, mintha a bőrömet húznák le rólam. Ezt aztán tényleg nem lehetett látni rajtam. Meg is mutatott egy visszajátszást, és tényleg nem látszott rajtam. Az, hogy én magam félek, gyakran nem elég, látni is akarta rajtam azt, hogy félek. Ekkor értettem meg a dolgot. Zack mindig pontosan elmagyarázta, mi is történik körülöttem, ami nagyon sokban segítette a játékomat. A Batman Superman ellen esetében meg már könnyebb dolgom volt, hiszen már megvolt a blockbuster rutinom. 
 
*** 
 
41 éves. 
 
18 éves korában Hooters pincérnőként dolgozott. 
 
Ötször jelölték Oscarra. 
|
Film premierek

A legkúlabb nap

német vígjáték, 113 perc, 2016

Sarkköri mentőexpedíció

norvég családi film, 87 perc, 2014

Pelé

amerikai életrajzi dráma, 107 perc, 2016

A Játékkészítő

magyar musical, 95 perc, 2016

Rendes fickók

amerikai-angol krimivígjáték, 116 perc, 2016

Warcraft: A kezdetek

amerikai fantasy, 123 perc, 2016
Játék
Harminc év után újra színpadon látható A bábjátékos című rockopera a Soproni Petőfi Színházban.
Foci-Eb
30 év után újra szurkolhatunk világversenyen a magyar fociválogatottért!
Filmek a TV-ben
18:05
54
amerikai filmdráma, 1998
18:15
Mr. Holmes
amerikai-angol filmdráma, 2015
18:25
Komputerkémek
amerikai krimi, 1992
18:40
Elemi szerelem
francia romantikus filmdráma, 2014
18:45
Kóma
amerikai thriller, 2/1. rész, 2012
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.